E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar Merkez Bankası'nın faiz kararına odaklandı---

Piyasalar Merkez Bankası'nın faiz kararına odaklandı

Piyasalar Merkez Bankası'nın faiz kararına odaklandı
25 Nisan 2024 - 06:16 borsagundem.com

Merkez Bankası'nın bugün açıklayacağı faiz kararında politika faizini sabit bırakacağı bekleniyor.


Piyasalarda gözler Merkez Bankası'nın bugünkü toplantısına çevrildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında bugün toplanacak.

Nisan ayı faiz kararının 14.00'te açıklanması bekleniyor.

Geçen ay gerçekleştirilen PPK toplantısında politika faizi 500 baz puan artırılarak yüzde 50 seviyesine yükseltilmişti.

Politika faizi yıl sonu beklentisi yüzde 45

Ekonomistlerin politika faizindeki değişikliğe ilişkin beklentilerinin medyan değeri, faizin yüzde 50'de sabit bırakılması yönünde oldu. Yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 45 oldu.

TCMB'nin piyasa katılımcıları anketine göre ise cari ay ve 3 ay sonrası için beklenti yüzde 50 oldu. 12 ay sonrası için politika faizi beklentisi de yüzde 36,96'dan yüzde 38,18'e çıktı.

Yabancı uzmanların TCMB faiz beklentisi

 

Faiz beklentisi: Nisan ayında değişim olmayacak

 

Merkez Bankası açıkladı: İşte dolar, faiz ve enflasyon tahmini

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )25 Nisan 2024 17:21

    Yüce ALLAH faizi haram kılmışytır.Alan da verende buna aracı olanlarda  en  büyük günahlardan birini  işlemektedir (Ayet) Karar sizlerin arkadaşlar bu dünya da ve ahirette özellikle bu işlemleri yapanları öttüreceklerdir.Ben bir hatırlatayım dedim karar sizlerin.

  • Mucise Reis : )25 Nisan 2024 10:29

    Buraya bakan kaybetti. hala inatla bakan var mı ? :D ücretli emekli ezilecek. ezilecekde ezilecek. ezildiği için zaten insanlar sandıkça değişim yaptı. 10 yıl önce orta direk fakirleşip vergileri artar iken, bu etki köyde kayvan bakan teyzelere, tarla süren çiftçi amcalara kadar vurdu. köyde tavuğun yedi buğday usd etkisi ile arttı. beslenen büyük başların yemleri, ilaçları dolar ile arttı. ve kademe en dibe daha sert fakirlik hissettirdi. bu verilen destek, verilen hibe, sözde ucuz bir kaç bin tl ile aşılamadığı için seçimde değişim geldi.ç bu satten sonra usd artmaması için yapılacak tek yolvar elde. üretmemeye inat eden sistemde faizler ile usd yi olabildiğince tutmak. hala üretmeden sıcak apra girdisi ile tl vermek yabancıya ve tl yi birilerine verdirip karşılıgında usd almak.. bu sistemde bişe iyileştirmez. ithalat karşılı= yeri fabrika üretim kurtuluştur.

  • kaportacı salim usta sanayiden25 Nisan 2024 09:21

    abilerim hala odaklandı falan belli zaten ne yapacakları .5 puan artış herkes biliyo hahauhauhauha akapa rejimi ülketyi tarihin en karanlık dönemi,ne soktu .21.yüzyılda avrupanın ortasında açlıkla boğuşan 15 milon sığınmacıya bakan bi ülke vah vah vah .emeklide zam bekliyo .