E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar kayıplarını telafi etme çabasında---

Piyasalar kayıplarını telafi etme çabasında

Piyasalar kayıplarını telafi etme çabasında
11 Ekim 2023 - 09:23 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor

Fed yetkililerinden devam eden güvercin söylemler piyasalarda olumlu havaya sebebiyet verirken, tahvil faizlerindeki gerileme ve dolar endeksindeki düşüş risk iştahının toparlanmasını sağladı. Jeopolitik risklerin gündemdeki yerini koruması enerji fiyatları üzerindeki etkisinin devam ettirmesine ragmen bu etkinin sınırlı olabileceğini düşünüyoruz.

ABD endeksleri, %0,6 civarı yükselişle tamamladı. ABD vadelileri ise işlemlerine %0,1 civarı pozitif tarafta devam ediyor.

Avrupa endeksleri, %2'yi aşan değer artışıyla günü tamamladı.Seyahat sektörleri ortalama %3,9 artarken, madencilik sektörleri ise %2,9 değer kazandı.

Asya Pasifik Bölgesi'nde endeksler şuan %0,5’e yakınsayan yükselişle işlemlerine devam ediyor.

Bist100 endeksi, %3,04 değer artışıyla 8.442,79 puan seviyesinden günlük kapanış gerçekleştirdi ve toplamda 129,107 milyar TL işlem hacmi gerçekleşti. En çok değer kazanan sektör endeksleri; Finansal Kiralama-Faktoring, Spor ve Kobi Sanayi oldu. Ağustos ayı Sanayi Üretimi %0,8 oranında daralma gösterirken, bir öndeki ayda %7,6 seviyesinde gelen senelik bazdaki artış oranı da %3,1 olarak açıklandı. Mevsim etkisinden arındırılmış İşsizlik Oranı ise; %9,4'den %9,2'ye geriledi. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek 11 – 14 Ekim'de IMF ve Dünya Bankası'nın toplantılarına katılacak.

Bugün, dışarda ABD üretici fiyatları ve FOMC toplantı tutanakları takip edilirken, içeride ise perakende satışları verisini izliyor olacağız.

BİST100 endeksinin pozitif bir başlangıç yapmasını bekliyoruz.

Borsa İstanbul'dan yatırımcısını koruma yönelik önemli adımlar

 

12 göstergesi al veren hisseler (11.10.2023)

 

Kardemir A ve Despec Bilgisayar sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)