E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar haber akışlarına odaklandı---

Piyasalar haber akışlarına odaklandı

Piyasalar haber akışlarına odaklandı
28 Şubat 2014 - 08:55 borsagundem.com

Yurt içinde yeniden yükselen siyasi tansiyon ve Ukrayna ile Rusya bu hafta gündeme damga vurdu

''HAFTAYI KAPATIRKEN… 
 
Yurtiçinde yeniden yükselen siyasi tansiyon ve Ukrayna ile Rusya’nın gündemin odağında olduğu bir küresel konjonktürün adeta damgasını vurduğu Şubat ayının son haftasını kapatmadan önce dün yurtiçi piyasalarda olan bitenlere kısaca bir göz atacak olursak; yine önceki günkü gibi birbirinden farklı iki seans izledik. Yurtiçinde kendi iç dinamiklerimizle alakalı stresin yanında Rusya’nın da savaş tatbikatı haberlerinin küresel piyasalarda ve özellikle gelişen ülke para birimlerinde yarattığı baskı ile önceki gün sert düşen Borsa İstanbul dün ilk seansta karışık bir seyir izledi ancak 17 Aralık operasyonu sonrası dip yapılan 61,100 desteğinden dönülmesi ile bir toparlanma çabasına 
girebileceğinin sinyalini vermiş oldu.. 
 
Günün devamında ise önceki akşam 2,25’lere çıkan DolarTL’nin 2,23’ün altına gevşemesi ile alıcılı başlayan bir ikinci seans izledik ki bu seansın devamında alımların hız kazanması ile endeks, algının toparlanması açısından üzerinde kapanışlar görebilmemizin önemli olduğunu düşündüğümüz, 62,000 direncini yokladı. Endeksi yukarı itecek konjonktürün olmayışı ve veri akışı eksikliğinin de etkisiyle bu seviyede tutunamasa da, ABD borsalarının satıcılı açılışına rağmen, hemen altında hareketini devam ettirdi ve günü yüzde 0,45 primle 61,779 puandan tamamladı, Borsa İstanbul’da işlem hacminin ise 1,9 milyar TL ile düşük kalmaya devam etmesi dikkat çekiyor. 
 
Kurlarda iç ve dış konjonktüre hassasiyet devam ediyor ancak olumsuz tepkilerin göreceli daha hızlı ve etkili olması da bize endişe ve tedirginlik ortamının devam ettiğini sinyallerini vermekte.. Bu nedenle de yurtiçinde stres devam ettiği sürece de yükselişlerin satış fırsatı olarak değerlendirilmesi yönünde hareketler olabileceğini, bunun da endeksin pozitif momentumu yakalamada zorlanmasına neden olabileceğini düşünmemize neden oluyor.. 
 
Haftanın son işlem gününün gündeminde; yurtiçinde dış açık verisi var, 28 Ocak’ta TCMB Başkanı Başçı’nın Enflasyon Sunumu notlarını hatırlayacak olursak; Aralık’ta ithalata bağlı olarak cari açığın biraz yüksek gelebileceğini, Ocak’ta yeniden normale dönüleceğini söylemişti, dolayısıyla dış açık tarafında da bir toparlanma görmeyi bekleyebiliriz. 

Yurtdışı ajandada ise; Euro bölgesinde TÜFE ve işsizlik oranı ilk seans gündemimiz olacak, öğleden sonra ise ABD’de 4.çeyrek büyüme verisi ve tüketici harcamaları en önemli veriler olacağından dolar endeksi ve ABD Hazine tahvil faizleri üzerinde hareketlilik yaratabileceğini, bu şekilde piyasalar üzerinde de etkili olabileceğini düşünmekteyiz. 
 
Sabah 2,22’nin altında sakin kalan DolarTL nedeniyle hafif eksideki ABD vadelilerine rağmen alıcılı bir açılış görmeyi beklemekteydik, Kırım’da bir askeri havaalanının Ruslar tarafından işgal edildiği yönünde Ukrayna’dan geldiği söylenen açıklama haberleri ise hareketliliği artırabilir, haber akışının takip edilmesi gerektiğini düşünmekteyiz.''
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)