E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar dengelenme sürecinde---

Piyasalar dengelenme sürecinde

Piyasalar dengelenme sürecinde
24 Kasım 2023 - 09:17 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor

ABD'deki Şükran Günü tatili nedeniyle global piyasalarda düşük işlem hacimleri yaşanırken, hafta boyunca enflasyonist risklerle santa rallisi arasındaki dengelenme sürecini takip ettik.

ABD endeksleri Şükran Günü tatili sebebiyle dünkü işleme kapalıydı. Bugün ise endeksler yarım gün kapalı olacak. ABD vadelileri ise yataya yakın pozitif tarafta işlemlerine devam ediyor.

Avrupa endeksleri, günü yataya yakın pozitif tamamladı. Petrol ve doğalgaz sektörü %1,4 değer kazanırken, seyahat sektörü %1 değer kaybetti. ECB'nin ekim ayı toplantı tutanakları, ekonomik büyüme konusundaki endişelerini yansıtırken tutanaklara göre, ana senaryo olmasa da faiz artırım seçeneğinin masada tutulma konusunda ısrar edildiğini ortaya koydu. Öte yandan, Euro Bölgesi'nde, S&P Global'in satın alma yöneticileri bileşik endeksi Kasım ayında 46,9’luk piyasa beklentisinin üzerinde gelse de 47,1'e gerileyerek altıncı ayında da 50 olan eşik seviyesinin altında kalarak daralmayı sürdürdü.

Asya endeksleri, günü %1’e yakın yükselişle tamamladı. Öte yandan, Japonya tarafı ise tatil nedeniyle işlemlerine kapalıydı. Bölge endeksleri gün içi işlemlerinde ise %1,35 civarında negatif tarafta işlem görmeye devam ediyor. Japonya İmalat PMI endeksi Kasım 2023'te bir önceki ayki 48,7 seviyesinden 48,1'e gerileyerek 48,8 olan piyasa beklentisinin altında kalarak fabrika faaliyetleri üst üste altıncı ayda da daralmaya işaret etti.

Bist100 endeksi, %1,11 değer kaybıyla 7.898,59 puan seviyesinden günlük kapanış sağlarken toplamda 103,20 milyar TL işlem hacmi gerçekleştirdi. Bankacılık endeksi %1,00 kazanç sağlarken sınai endeksi %1,75, değer kaybetti. TCMB, politika faizini piyasa beklentilerinin üzerinde 500 baz puan artırarak %40'a çıkardı. Bu hamle ile birlikte yıllık bileşik faiz oranı %49'a yükselerek piyasanın 12 ay sonrası için öngördüğü %43,9'luk enflasyon beklentisinin üzerine çıkmış oldu. Bu durum ise Kasım 2021'den bu yana ilk kez pozitif reel faize işaret etti.

BİST100 endeksinin yataya yakın başlangıç yapmasını bekliyoruz.

12 göstergesi al veren hisseler (24.11.2023)

 

Yatırımcı ilgisinin arttığı hisseler (24/11/2023)

 

Bakır, ikinci haftalık kazanca hazırlanıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)