E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar bölgesel hareketlilikle şekilleniyor---

Piyasalar bölgesel hareketlilikle şekilleniyor

Piyasalar bölgesel hareketlilikle şekilleniyor
28 Aralık 2022 - 09:38 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor.


Merkez Bankalarının unutulduğu bir zaman diliminde haber akışlarının etkisinde fiyatlanmaların yaşandığı bir piyasayı takip etmeye devam ediyoruz.

ABD endeksleri satış ağırlıklı karma bir görünümle günü sonlandırdı. Dow Jones endeksi %0,11’lik bir yükselişle yataya yakın pozitif bir görünüm elde etse de Nasdaq endeksi %1,48’lik bir geri çekilme yaşadı. Nasdaq endeksinde satışların derinleşmesinde Tesla hissesi etkili oldu. Tesla’nın Çin’deki fabrikasını daha uzun süre kapalı tutacağını açıklaması hisselerinde sert geri çekilmeye neden oldu.

Avrupa endeksleri karma seyirle günü tamamladı. Çin’in açılmasıyla birlikte lüks tüketim hisselerinde değer kazanımları gözlemlendi.

Asya endeksleri satış ağırlıklı olarak işlem görüyor. Son 2 gündür kapalı olan Hong Kong endeksinde %2,25’lik bir yükseliş gördük. Bölgede ise Çin’in hızlı bir şekilde açılmasının enflasyonist bir etkiye sebep olabileceği endişelerinin hakim olduğunu söyleyebiliriz.

BİST100 endeksi, 69,58 ve %1,25 düşüşle günü 5.434 puandan tamamladı. Bu düşüşle birlikte son günlerdeki yükselişler kar satışlarla karşılanmış oldu. Önceki günün aksine hisse bazlı hareketlilik zayıf olurken döviz kurlarında yükseliş eğilimi ılımlı da olsa devam ediyor. Teknik bazlı endeksie baktığımızda 5.388 destek seviyesi üzerinde işlem görmeye devam ediyoruz. Bu seviye üzerinde kaldığımız sürece 5.620 direnç seviyesi hedeflenebilir. Dolar bazlı grafiklerde ise 290$ seviyesinden fiyatlanıyoruz. Bu seviye üzerinde kalındığı sürece 300$ seviyesi hedeflenebilir. Olası geri çekilmelerde ise 283$ desteğini takip ediyor olacağız.

Ekonomik takvimde ise ABD’den askıdaki konut satışları gündemimizde yer alıyor olacak.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış bekliyoruz.

Bugün 1 hissenin fiyatında düzeltme olacak

 

Piyasalar artan belirsizliklerle karışık seyrediyor

 

Risk iştahındaki iyileşme kalıcılık sağlayamadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)