E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar bilanço dönemine odaklanmaya çalışıyor---

Piyasalar bilanço dönemine odaklanmaya çalışıyor

Piyasalar bilanço dönemine odaklanmaya çalışıyor
19 Temmuz 2022 - 08:54 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor.


Piyasalarda dün veri akışının pek de yoğun olmadığı günde gelen bilançoların etkilerinin yanı sıra hisse bazlı haberlerin fiyatlandığını takip ettik.

ABD endeksleri günü %1’e yaklaşan kayıpla tamamladı. Goldman Suchs ve Bank of Amerika tarafından gelen bilançolar hisselerde baskıya sebep olurken Apple’ın yavaşlayacağına yönelik beklentilerin de oluşması satıcılı seyirde etkili oldu.

Avrupa endeksleri Fed’in faiz artırım patikasında beklentilerin aksine biraz daha güvercin kalacağına yönelik açıklamalar fiyatlanmalarda etkili oldu. Yükselişlere doğal kaynak hisseleri %3’lük artış ile öncülük ettiğini de notlarımıza eklememizde fayda var.

Japonya’nın tatil olduğu günde Asya endekslerinde satıcılı olarak işlem görüyor. İşlemlerde Apple’ın açıklamalarına ek olarak Çin’de vaka sayılarının 3 haneye ulaşmasını da ekleyebiliriz.

BİST100 endeksinde dün genele yayılan ve %3’e varan değer kazançları gördük. Ancak yükseliş yönlü fiyatlanmalarda 2500 seviyesinin üzerinde günlük kapanışların gelmesi gerektiği görüşümüzü korumaktayız. Yükselişlerde 2550 ve 2600 dirençlerini, düşüş yönlü fiyatlanmalarda ise 2450 ve 2400 desteklerini takip etmeye devam ediyoruz.

Günün veri akışında ise Euro Bölgesi enflasyonu bulunuyor.

BİST100 endeksinde pozitif açılış beklemekteyiz.

Güçlenen dolar metalleri eritti

 

Yatırımcı ilgisinin arttığı 10 hisse (19/07/2022)

 

Günün önemli şirket haberleri 19/07/2022

 

Petrol kritik eşiği geçti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)