E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar belirginleşiyor---

Piyasalar belirginleşiyor

Piyasalar belirginleşiyor
05 Haziran 2023 - 08:55 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor

ABD Başkanı Biden’ın da borç limitine ilişkin tasarıyı onaylamasıyla piyasalar bu gündemi geride bıraktı. Cuma günü almış olduğumuz tarım dışı istihdam ve beraberinde gelen veri setinde; TDI verisi beklentilerin üzerinde 339 bin artış kaydetmesine ragmen işsizlik verisinin %3,7’ye yükselmesi ve ortalama saatlik ücretlerde %4,4’ten %4,3’e gerilemesi Fed’in faiz artış beklentilerini törpüledi.
ABD endeksleri DowJones önderliğinde %2’yi aşan yükselişle tamamladı. ABD vadelileri karma görünümde.

Avrupa endeksleri %2’ye yakınsayan değer kazancıyla seansı sonlandırdı. Madencilik, gayrimenkul,petrol ve doğalgaz hisseleri yükselişlerde etkili olurken telekom sektörü negative ayrıştı.

Asya endeksleri Japonya Nikkei önderliğinde %2 civarında pozitif işlem görüyor. Çin’in çeşitli sektörleri kapsayan destek paketi piyasalarda katalist etkisi oluşturduğunu söyleyebiliriz. Hafta sonu OPEC+ toplantısında Suudi Arabistan 1 milyon varillik arz kısıntısına gönüllü olarak gitmesi petrol fiyatlarında etkili oldu.

BIST100 Endeksi dünü 155.17 (% 3.13) puanlık yükseliş ile 5.114 seviyesinden ve 83.022 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Endekste çıkış hareketi sürüyor. Bankacılık hisselerinin lokomotif işlevi devam etmekle birlikte hacim artışıyla genele yaygın bir yükselişten söz etmek mümkün. Döviz kurlarında yükseliş ise sürüyor. BİST100 endeksi, 5.100 destek seviyesi üzerinde kalması halinde 5.250 direnci test edilebilir. Olası geri çekilmelerde ise 5.000 destek seviyesi önemli konumda yer alıyor.

Bugün içeride enflasyon verisini, küreselde ise PMI verilerini takip edeceğiz. Haftalık bazda ise Euro Bölgesi büyüme verisi ve Çin enflasyonunu izleyeceğiz.

BİST100 endeksinde pozitif açılış bekliyoruz.

Dolarda yeni haftada rekor

 

Rasyonel zemine dönüş

 

Günün önemli şirket haberleri 05/06/2023

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)