E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar ABD'nin istihdam verilerini bekliyor---

Piyasalar ABD'nin istihdam verilerini bekliyor

Piyasalar ABD'nin istihdam verilerini bekliyor
07 Ağustos 2020 - 12:59 borsagundem.com

Piyasalarda gözler, ABD'de bugün açıklanacak olan Temmuz ayı istihdam verilerine çevrildi

ABD'de korona virüs vaka sayılarında görülen güçlü artışların ardından, tüm işaretler geçen ay istihdam artışlarında yavaşlamayı ya da daha kötüsünü işaret ediyor.

ABD'de Cuma günü TSİ 15:30'da açıklanacak istihdam raporunun, ekonomistlerin tahminlerine göre, Temmuz ayında tarım dışı istihdamda 1.48 milyon artış olduğunu göstermesi bekleniyor. 

İşsizlik oranının ise söz konusu dönemde yüzde 11'den yüzde 10.5'e inmesi öngörülüyor. Düşüşe rağmen bu seviye kriz öncesi seviyesinin üç katı düzeyinde.

ABD'de özellikle Güney ve Batı bölgelerinde Haziran ayının ortasında başlayan yeni Kovid-19 dalgası, ekonomik toparlanmaya ilişkin belirsizliği daha da artırdı ve bazı eyaletlerin tekrar kapanmaya ya da yeniden açılmaları durdurmaya yöneltti. Toparlanmanın son haftalarda teklemeye başladığı konusunda fazla bir şüphe yok, ancak ekonomistlerin Temmuz ayı için tahminleri, istihdamın geleneksel ve geleneksel olmayan göstergelerine verdiklerine ağırlığa göre değişiyor.

ABD'de Çarşamba günü açıklanan ADP özel sektör istihdam verisi Temmuz ayında 167,000 artış gösterdi. Ancak Mayıs ve Haziran ayında açıklanan ADP verileri, hemen ardından açıklanan resmi verilerin oldukça altında kaldı.

Dolar iki günde yüzde 5 yükseldi

Dövizi durdurmak için faiz artırımı hazırlığı

Dolar dördüncü çeyrekte dibi görecek

Borsa kritik seviye olan 1000 puanın altına geriledi

Merkez Bankası'ndan kritik likidite hamlesi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ferhat07 Ağustos 2020 13:25

    Ülkemiz piyasalarıda hükümetin ülkenin ihtiyacı olan Dovizi nerden nasıl bulacakları açıklamasını bekliyor! Ama hepsi sus pus! Nasıl harcayıp tukettşk diye birbirletine bakıyorlar sadece