E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar ABD veri akışını takipte!---

Piyasalar ABD veri akışını takipte!

Piyasalar ABD veri akışını takipte!
27 Mayıs 2021 - 08:39 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler tarafından hazırlanan günlük bültende yurtiçinde gelişmelerin ve açıklamaların bankacılık endeksinde alımlara hız kazandırdığı belirtiliyor

Yurtiçi piyasalarda volatilitenin arttığı bir dönemden geçiyoruz. Hatırlanacak olursa Salı günü sosyal medyada erken seçim söylentilerinin dolaşması sonrası BIST100 endeksinde oluşan sert satışlar dün yerini yükselişe bıraktı. Bu sayede küresel fiyatlamalar ile kıyasladığımızda kesin olarak pozitif ayrıştığımızı söyleyebiliriz. Tabii bu yükselişte en önemli unsur Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gerçekleştirdiği konuşmada erken seçime kapıları kapatmasıydı. Erdoğan, yapmış olduğu açıklamada, seçimin daha öncesinde açıklandığı gibi Haziran 2023 yılında yapılacağını belirtti. Bu ifade ile özellikle Bankacılık endeksinde alımların hız kazandığını gördük.

Küresel tarafta ise data akışı sakin olmasının yanında azalan enflasyon endişeleri ve güçlenen ekonomi teması fiyatlamalar üzerinde pozitif etkisini göstermeye devam ediyor. ABD tahvil getirilerinin geçtiğimiz haftaya kıyasla sakin seyri bunda ana unsur. Yalnız bugün ve yarın ABD veri akışının hareketli olacağını ve piyasaları etkileme gücü bulunduğunun altını çizelim. Yani piyasalarda, data akışına bağlı oynaklık görme ihtimalimiz çok yüksek.

Örneğin bugün ABD’den ilk olarak Nisan ayına ilişkin dayanıklı mal siparişleri verisini izleyeceğiz. Özellikle çekirdek datanın önem derecesi yüksek. ABD ekonomisinin yılın ikinci çeyreğinde iç talep özelinde nasıl bir performans gösterdiği açısından önemli bir veri… Bu verinin yanında birinci çeyrek öncü büyüme datası açıklanıyor olacak.

Nisan ayında %6.4 oranında büyüme açıklanmıştı. Bugün açıklanacak verinin hafif yukarı yönde revize edilecek %6.5 olarak gerçekleşeceği bekleniliyor. Dikkatle izleyeceğimiz diğer veri ise haftalık işsizlik maaşı başvuruları olacak. İstihdam piyasasının gücünü ölçen her data oldukça önemli… Teşvikler ve açılan ekonomi sayesinde işsizlik maaşı başvuruları düşüş trendi içerisinde. Bu düşüş ivmesinin güçlü olduğunu söyleyebiliriz. 400 bin altı bir veri ile karşılaşılması istihdam piyasasına ilişkin pozitif yorumları kuvvetlendirecektir.

Günün önemli şirket haberleri 27/05/2021

 

Işık Plastik ve Osmanlı Menkul sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)