E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar ABD-Çin gerginliğini fiyatlama çabasında ---

Piyasalar ABD-Çin gerginliğini fiyatlama çabasında

Piyasalar ABD-Çin gerginliğini fiyatlama çabasında
27 Temmuz 2020 - 09:05 borsagundem.com

Deniz Yatırım tarafından hazırlanan analizde küresel piyasalar mercek altına alınıyor

Yatırımcı davranışlarında ana yönü manşette "zayıf Amerikan doları" teması, temelde ise "değerli EUR" eğilimi belirliyor. Hisse senetlerinin majör ABD endeksleri önderliğinde ABD-Çin gerginliğini fiyatlama çabası içerisinde olduğu ve negatif ayrıştığı geride kalan hafta işlemlerinde FX piyasaları global çapta etkili olan yeni eğilime ayak uydurmaya çalışıyor. DXY'nin ana eğilim açısından kritik bölgelere yakın olduğunu düşündüğümüz seviyeleri test etme isteği devam ediyor. Teknik anlamda yakından izlediğimiz 95.00 bölgesi sonrasında 92.85 civarındaki yaklaşımı da önemsediğimizin altını çizmek isteriz. Güçlü ve uzun soluklu bir geri çekilme sürecinde potansiyel olarak 89.00-88.00 bölgesine dek yaklaşımın devam edebileceği şerhini düşmek gerekiyor.

Gelinen noktada en azından bir süreliğine "küresel çapta Amerikan doları değerlenmesi" durumundan söz etmenin imkanı söz konusu değil.

Doğu Avrupa para birimleri EUR etkisiyle değer kazancı alanı sağlarken, ZAR ve MXN gibi birlikte fiyatlandığımız emsallerimizin de listeye girme isteği içerisinde olduğunu söylemek mümkün. 24 Temmuz işlemlerinde Türk lirası USD karşısında bir kez daha -%0.03 ile yatay performans sergilerken, BİST 100 endeksi kapanışı %0.1 primlenme ile günü 119201 puan seviyesinden tamamladı. 10 yıl vadeli gösterge tahvilin faizi %12.25 ile yatay kapanış yaparken, 5 yıl vadeli CDS ise
%1.9 yükselişle 496bp oldu.

EMEA bölgesi endekslerinde gün sonu performansları genele yayılır şekilde değer kayıplarına işaret etti. Euro Stoxx 50 -%1.8, FTSE 100 -%1.41, DAX -%2.02 ve Rusya (RTS, USD) grubu -%0.45 ile takip edildi.

Amerika kıtası işlemlerinde genel olarak Avrupa seansına paralel bir seyir gözlenirken, majör ABD endeksleri ile kıtada yer alan gelişmekte olan ülke varlıkları arasında ayrışma isteği söz konusuydu.
Dow Jones endeksi günü -182 puan ile -%0.68 performans sergileyerek tamamlarken, Nasdaq -%0.94 kapanışla dikkat çekti. Bovespa %0.09, Şili %0.77 ve Merval %0.41 primlenerek olumlu yönde ayrıştı.

Asya'da yeni gün fiyatlamaları 2 günlük tatilden dönüş yapan NKY 225 endeksinin -%0.17'lik performansı hariç tutulduğunda ağırlıklı pozitif seyrediyor. Hang Seng -%0.09, CSI 300 %0.29 ve KOSPI %0.68 düzeyinde performans sergilemekte. PBOC tarafından fixing kur ayarlaması ile yuanda değer kaybına işaret ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)