E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar 2024 resmi açılışını haftaya yapacak---

Piyasalar 2024 resmi açılışını haftaya yapacak

Piyasalar 2024 resmi açılışını haftaya yapacak
05 Ocak 2024 - 08:39 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, piyasalar mercek altına alınıyor

Asya borsaları bu sabah küresel hisse senetlerinin dokuz haftalık kazanç serisini tamamlama yolunda ilerlemesini sağlarken, dolar, FED’in agresif faiz indirimlerine ilişkin tahminlerde  Temmuz ortasından bu yana en güçlü haftalık yükselişini gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Danimarka’dan Maersk ise Kızıldeniz’de mahsur kalan beş konteyner gemisinden dördünün, gemilerin zarar görmesi riskinden kaçınmak için Süveyş Kanalı’na ve Afrika çevresindeki uzun yolculuğa doğru yeniden yönlendirildiğini söyledi ki bu da tedarik zincirinde zaman uzaması ve enflasyon demek.

MSCI dünya endeksi şu ana kadar yatay seyrediyordu ancak bu hafta %1,7’lik bir düşüşe doğru ilerliyor. MSCI’nın Japonya dışındaki Asya-Pasifik hisselerini kapsayan en geniş endeksi Asya’da  %0,1 oranında düşerken, Hong Kong Hang Seng (.HSI) %0,18 oranında değer kaybetti. Japonya’nın Nikkei endeksi ise ihracatçıların, ABD Hazine tahvil getirilerindeki yükselişin etkisiyle Yen’in dolar başına 145’e gerilemesinden destek almasıyla %0,5 yükselişte.

Wall Street S&P 500 dün %0,34 gerileyerek bu haftaki kayıplarını %1,7’ye çıkardı ve Ekim sonundan bu yana ilk haftalık düşüşünü gerçekleştirdi. Vadeli işlemler yeniden açılışta %0,08 yükselişe işaret etti.

ABD dolar endeksi, Çarşamba günkü üç haftanın en yüksek seviyesi olan 102,73’ten pek de uzak olmayan 102,39 civarında ki bu da haftalık bazda %0,97’lik artış demek. 10 yıllık Hazine tahvili getirisi, hafta boyunca yaklaşık 13 baz puan artışla yaklaşık %3,99 seviyesinde ve bu psikolojik %4 sınırının hemen yanı başında demek.

Fed’in faiz indirimi yönündeki beklentilerinin azalmasına yönelik en son katalizör, dün daha dirençli olan ABD istihdam piyasası verilerinin merkez bankası üzerinde politikayı gevşetme konusunda daha az baskı oluşturması oldu. İşsizlik maaşı için yeni başvuruda bulunan Amerikalıların sayısı geçen hafta iki ayın en düşük seviyesine geriledi ve bu durum, işçilere olan talebin azalmasına rağmen işgücü piyasasının güçlü olduğuna işaret etti.

CME Group’un Fedwatch aracına göre trader’lar Fed’in mart ayına kadar faiz indirimine gitme ihtimalini bir hafta önceki %71’den biraz daha düşük görüyor.

Brent ham petrol vadeli işlemleri, bir gecede % 0,8 düştükten sonra % 0,18 artışla varil başına 77,73 dolara çıkarken, ABD West Texas Intermediate ham petrol vadeli işlemleri %0,43 artışla 72,50 dolara yükseldi. Hafta bazında Brent %0,96 yükselirken, WTI %1,17 değer kazandı.

Altın, 2024’te şu ana kadar %0,76’lık bir düşüşle üç haftalık kazanç serisini sonlandırmaya hazır olsa da, ons başına yaklaşık 2.047 dolara yükseldi.

Bu haftaki fiyatlamalara fazla anlam yüklememek lazım, piyasaların neredeyse hiçbiri tam açık değildi, haftaya pazartesi 2024 resmi açılışını yapar fiyatlandırmalara anlam veririz.

Fiyat hareketi güçlü hisseler (05/01/2024)

 

Yabancıların en fazla yöneldiği hisseler

 

Günün önemli şirket haberleri 05/01/2024

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)