E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa"Piyasadaki sert hareketler bitmeye yakın"---

"Piyasadaki sert hareketler bitmeye yakın"

Piyasadaki sert hareketler bitmeye yakın
06 Eylül 2015 - 15:43 borsagundem.com

Çin'in Merkez Bankası Başkanına göre hisse senedi piyasasında 5 trilyon dolarlık erimeye neden olan sert hareketler bitmeye yakın

Çin Merkez Bankası Başkanı Zhou Xiaochuan, hisse senedi piyasasında 5 trilyon dolarlık kayba neden olan sert hareketlerin son bulmaya yakın olduğunu duyurdu.

Zhou, yuanın dolar karşısındaki hareketinin stabilize edilmeye yaklaşması ile birlikte hisse senedi piyasasındaki düzeltmenin de neredeyse bittiğini ve böylece Çin finansal piyasalarının daha istikrarlı olmasını beklediklerini açıkladı.

Zhou'nun Ankara'daki G-20 maliye bakanları ve merkez bankacıları toplantısında yaptığı bu açıklamalar Merkez Bankası'nın resmi web sitesinden duyuruldu.

Şangay Bileşik Endeksi 12 Haziran tarihinde bu yılın zirvesini gördü ki söz konusu zirve, 7 yılı aşkın bir sürenin en yüksek seviyesi. Yerli yatırımcının hisse senedi satın alabilmek için yüksek miktarlarda borçlandığı bir ortamda Endeks, bu seviyeden yüzde 39 geriledi.  

Çin'in Ağustos ayında yuanda beklenmedik devalüasyona gitmesi ile dünya piyasaları sarsıldı, devalüasyon diğer gelişen ülkelere de sıçradı. 

G20 mali liderlerinin olası küresel politikaların birbirlerine olan etkisi ile ilgili endişlerini dile getirmelerinin ardından Zho yaptığı açıklamda Çin'in hisse senedi piyasasındak düşüşün bitmeye yakın olduğu söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • çin batmasın sakın?06 Eylül 2015 21:01

    daha dur çinde büyük şirket iflasları gelebilir,avrupa bitti zaten şirket mirket karları kalmadı,ruslar petrol fiyatı düşünce laleli bile boşaldı borsalar eylül ve ekimde çok daha aşağılara gelebilir dikkat etmeli artık.

  • sat git tatile.06 Eylül 2015 20:55

    yüksek açılırsa fonlar ve yatırımcılar alayına gömer çıkarlar seçim sonucuna dek borsa bitti uyanmalı artık.

  • M.Ali Çetinkaya06 Eylül 2015 17:38

    Pazartesi VİOP yüksek açışabilir.Tahminim artı 1000 puan. (al-sat-tut tavsiyesi değildir)