E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasada yükselişin sürmesi bekleniyor---

Piyasada yükselişin sürmesi bekleniyor

Piyasada yükselişin sürmesi bekleniyor
04 Kasım 2020 - 09:04 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde pozitif açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

• Türkiye’de toplam coronavirüs hasta sayısı 2.343 kişi artarak 382.118’e, hayatını kaybeden kişi sayısı 79 kişi artarak 10.481’e yükseldi. İyileşen hasta sayısı ise 328.824.
• İzmir’de meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki depremin ardından hayatını kaybeden kişi sayısı 112’ye yükseldi.
• ABD Başkanlık Seçimlerinde oy sayımı devam ediyor. Delege sayısında Joe Biden, oy sayısında ise Donald Trump önde. Seçin sonucunun belirlenmesi için kritik eyaletler bekleniyor.
• Cumhurbaşkanı Erdoğan: Paket servis hariç lokantalar, berberler, halı sahalar, sinemalar, havuzlar, nikah salonları, cafeler saat 22:00’da kapanacak.
• Erdoğan: Hızlı toparlanma sürecine giren ekonomimizin bu eğilimi 4. çeyrekte de sürdüreceğine, yılı pozitif büyümeyle tamamlayacağımıza inanıyorum .
• Erdoğan: Önümüzdeki 5 yıl içinde 1,5 milyon konutun dönüşümünü hedefliyoruz.
• Erdoğan: Deprem konutlarının inşasına bir ay içerisinde başlamayı planlıyoruz .
• Twitter, ABD başkanlık seçimlerinin resmi sonuçları açıklanmadan zaferini ilan eden adayın, kampanyalarının ya da yüksek profilli isimlerin paylaşımlarına uyarı etiketi koyacağını açıkladı.
• Dünyanın en büyük halka arzı olması beklenen Ant Group'un Şanghay ve Hong Kong halka arzları donduruldu.

Ne Olacak?

• İçeride önemli bir veri akışı bulunmazken, Almanya, Euro Bölgesi ve İngiltere’de PMI verileri açıklanacak.
• ABD’de ADP Tarım Dışı İstihdam verisi açıklanacak.
• Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, bugün videokonferans yöntemiyle düzenlenecek olan Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'nin 130. Toplantısı'na katılacak
Borsa İstanbul’un bu sabah pozitif başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde pozitif açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Coronavirüs salgını hızla yayılmaya devam ederken, uzun süredir piyasaların en önemli gündem maddelerinden biri olan ABD seçimleri için kritik gün geldi. ABD'nin önümüzdeki 4 yılına yön verecek Başkanı için seçim sonuçları bekleniyor. Dün yurt içine baktığımızda ise enflasyon verileri geldi. TÜİK verilerine göre TÜFE, Ekim ayında bir önceki aya göre %2,13, bir önceki yılın Aralık ayına göre %10,64, bir önceki yılın aynı ayına göre %11,89 ve on iki aylık ortalamalara göre %11,74 arttı.

ÜFE ise Ekim ayında bir önceki aya göre %3,55, bir önceki yılın Aralık ayına göre %17,48, bir önceki yılın aynı ayına göre %18,20 ve on iki aylık ortalamalara göre %9,11 artış gösterdi.

Geçtiğimiz hafta Cuma gününden sonra Merkez Bankası, sıkılaştırma adımlarını atmaya devam ediyor. Dün yapılan düzenlemeyle döviz - altın karşılığı gerçekleştirilen FX kotasyon swap işlemlerinde TL cinsi faiz oranı %11,75 seviyesinden %13,25 seviyesine yükseltildi. Böylece, sistemin fonlama ihtiyacı içerisinde önemli bir paya sahip olan swap işlemlerinde uygulanan faiz oranının artırılarak para politikasında sıkılaştırma hamlelerine bir yenisi daha eklendi.

Yurt içi piyasalarda Merkez Bankası'nın sıkılaştırma hamlesine bir yenisini daha eklemesine karşın TL'deki değer kaybı devam ediyor. Hafta başınsa 8,44'ün üzerine çıkan dolar/TL, dün rekor seviyelerini 8,54'nin üzerine taşıdı.

BİST100 endeksi tarafında ise günün ilk yarısında yukarı yönlü bir seyir izlenirken öğleden sonra ise satış baskısıyla birlikte endeksin 1.130 puanı destek haline getirdiğini görüyoruz. Endekste kısa vadede 1.155 - 1.160 seviyesinin direnç olması beklenirken,aşağı yönde 1.140 ve 1.130 seviyelerinin destek oluşturmaya devam etmesini bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks kontratında pozitif açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, Salı günü 1.237 - 1.288 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.277 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 4.064 adet artarak 427.456 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.255 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini canlı tutuyor, özellikle 1.310’un üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.350 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.260 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.290 ve 1.303 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.270 ve 1.261 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Şirketlerin açıklanan 2020 yılı 9 aylık kar ve zararları

Frigo Pak Gıda ve Hub Girişim sorusu

Yabancıların en fazla sattığı hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Onur04 Kasım 2020 09:23

    Bankaları alan alana. Çok ucuz kalmışlardı akbank vakıf halk garanti bankaları dipten toplayan kazandı.