Ana SayfaYatırımcı KöşesiFrigo Pak Gıda ve Hub Girişim sorusu---

Frigo Pak Gıda ve Hub Girişim sorusu

1 / 2
Frigo Pak Gıda ve Hub Girişim sorusu
04 Kasım 2020 - 08:34 www.borsagundem.com

ANA PAZAR İÇİN BAŞVURACAK
SORU-
Bütün hisseler gittiği halde Frigo yerine çakıldı kaldı. İki aydır çıkmadığı gibi düşüyor. Kar eden bir şirket neden değerinde değil. Neden yükselmiyor?
Ayhan Özkan 

CEVAP- Hisselerle ilgili değerlendirmede bulunurken geniş bir perspektiften bakmakta yarar var. Aksi taktirde yanlış sonuçlara varılmasına sebep olacağı gibi neticede zarar ettirme olasılığı da yükselecektir. Frigo Pak Gıda hissesini de bu çerçevede değerlendirmeli. Hisse, her ne kadar eylülün ilk haftası test ettiği 25,46 TL’nin ardından gerileyerek şimdilerde 18,75 TL seviyelerinde işlem görse de Kasım 2018’de nominal değerinin altında olduğunu hatırlatmak isteriz. Hisse iki yıl gibi bir süre içinde ciddi bir ivmeyle hareket ederek yükseldi. Son iki ayda gelen kâr satışlarıyla birlikte düşüş yaşansa da mevcut seviye düşük değil. Şirket son beş yılın ilk ikisinde zarar ederken son üç yılda kâra geçti. Her defasında kârı daha da yükseldi. 2019 faaliyet döneminde kârdaki artış daha da yükseldi. Fakat 2020’nin ilk yarısında kârda gerileme söz konusu. Bu azalma hissenin fiyatının geçtiğimiz mart ayından bu yana gerçekleştirdiği yüksek artış ivmesine mani olmadı. Yaşanan fiyat hareketi yatırımcı beklentisinin yüksek olduğu şeklinde yorumlanabilir. Hisse halihazırda Yakın İzleme Pazarında işlem görüyor. Bununla birlikte 20 Ekim günü yapılan açıklamada, şirketle ilgili ihtiyati tedbir ve kayyım görevlendirme kararının sonlandırılmasının üzerinden geçen iki yıllık sürenin dolacağı ve 28 Kasım 2020 gününden sonra Ana Pazara geçiş için Borsa İstanbul’a başvuruda bulunacağı belirtildi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • FİNANSŞÖR04 Kasım 2020 14:29

    HUB da kim var arkadaş okuyonmusun ünlü süpekülatör Önder Tavukcuoğlu  (Derin Hissi ) uçurmadımı iki senetin mazisine bakın frigo gıda yıllar 0,30 TL den gelmedi buralara.