E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasada toparlanma görüldü---

Piyasada toparlanma görüldü

Piyasada toparlanma görüldü
14 Nisan 2021 - 09:00 borsagundem.com

Deniz Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel ve yurt içi fiyatlamalar mercek altına alınıyor

Küresel piyasalarda ve tabi ki gelişmekte olan ülke varlıklarında korkulan senaryo olan ‘ABD enflasyon verisi sonrası fiyatlama sendromu’ durumunun gerçekleşmemesi nispeten rahatlama getirdi.

Amerikan doları ve tahvil faizlerindeki gerileme stresin azalmasına imkan tanırken, ortak para birimi eurodaki değerlenme Doğu Avrupa para birimlerinin yeniden tablo üzerinde dikkat çekmesine imkan tanıdı.

Böylesi ortamda Türk lirası da günü %0.46 değer kazancı ile emsallerine paralel şekilde tamamlarken, BIST 100 endeksi ise gün içerisinde test ettikleri düşüklerinden toparlanma ortaya koydu.

Pazartesi günü gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısının ardından gözlerin çevrildiği ikinci adres olan Kabine toplantısında ise beklendiği şekilde salgında yeniden ciddi artış patikasına giren vaka sayılarına karşı bir takım önlemler açıklandı. Buna göre, Türkiye’de Ramazan ayının ilk iki haftalık sürecinde kısmi kapanma gerçekleştirilecek, şehirlerarası seyahat kısıtlanacak. Arzu edilen iyileşmenin görülmemesi durumunda ise daha sert önlemlerin alınacağı bilgisi bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Bugün ABD’de bankacılık sektörünün 3 önemli ismi olan Goldman Sachs, JPMorgan ve Wells Fargo ile bankalara ait bilançoların açıklanma sezonu başlıyor. Enflasyon verisi sonrasında oluşan iyimserliğin bilanço rakamları ve Fed Başkanı Powell’ın TSİ 19.00’da gerçekleştireceği konuşma ile ne ölçekte devam edip etmeyeceği yakından izlenecek. DXY’nin 91.70 bölgesi aşağısında, EURUSD paritesinin ise 1.1945 üzerindeki seyirleri risk iştahı açısından kritik önemde bulunuyor.

Türk lirası Amerikan doları karşısında günü %0.46 değer kazancı ile tamamlarken, BIST 100 endeksi kapanışı %0.18 yükselişle 1378 puan seviyesinden gerçekleşti. 10y vadeli tahvilde faizin son düzeyi %18.22 olurken, ülke risk primi ise 442bp ile takip edildi.

EMEA bölgesi endekslerinde gün sonu kapanışları genele yayılır şekilde değer kazançlarına işaret etti. Eurodaki değer kazancının primlenmeye katkıda bulunduğu ortamda Euro Stoxx 50 %0.13, FTSE 100 %0.02, DAX %0.13 ve Rusya grubu (RTS, USD) %1.82 düzeyinde performans sergiledi.

Amerika kıtası işlemlerinde Avrupa seansına kıyasla karışık bir seyir gözlendi. Majör ABD endeksleri kendi içlerinde ayrışırken, Dow Jones %-0.20, Nasdaq %1.05 ve S&P 500 %0.33 ile takip edildi. Kıtada yer alan gelişmekte olan ülke varlıklarından Bovespa günü %0.41, Merval ise %-0.89 ile tamamladı.

Asya seansında yeni gün fiyatlamaları 13 Nisan’dan devralınan iyimserliğin devamına işaret ediyor. TSİ 08.30/ NKY 225 %-0.30, Hang Seng %1.40, CSI 300 %0.47 ve KOSPI %0.43 ile işlem görmekte. USDCNH paritesi offshoreda 6.5425 ile yuan değer kazancını ifade ediyor.

Günün önemli şirket haberleri 14/04/2021

 

Yabancıların en fazla yöneldiği hisse senetleri

 

Kiler GYO ve Çuhadaroğlu sorusu

 

Temettü yatırımcılığı ve hisseleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)