E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasa oyuncuları şirket karlarını izliyor---

Piyasa oyuncuları şirket karlarını izliyor

Piyasa oyuncuları şirket karlarını izliyor
25 Temmuz 2017 - 09:06 borsagundem.com

Ak Yatırım Araştırma Bölümü'nün analizi… İşte gündem ve uluslararası piyasalar…

“ABD Markit PMI verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesiyle global ölçekte doların dün bir miktar değer kazandığını görüyoruz.

Çarşamba günü yapılacak Fed toplantısından piyasaları olumsuz etkileyecek yeni bir karar beklemeyen piyasa oyuncuları ise ABD şirket karlarını takip etmeye devam ediyorlar. Nasdaq endeksi olumlu seyrine devam ederken, Dow Jones ve S&P günü ekside kapatıyor. Açılışta Asya piyasaları hafif satıcılı seyrederken, ABD faizlerinde aşağı yönlü ons altında yukarı yönlü baskının devam ettiğini görüyoruz. Ons altında hedef aralığımız olan1250-1260 dolar seviyesine ulaştık (%2,1) kar. Bu noktadan itibaren yeniden nötr konuma geçiyor, ancak yukarı yön için tekrar fırsat kolluyoruz.

Gelişen ülke borsalarına bakıldığında yıl başından bu yana dolar bazlı en yüksek getiriyi elde eden BIST100’de pozisyon taşıyanlar için 105800 ve 103000 seviyeleri zarar-kes olarak referans alınabilir.

Uluslararası Piyasalarda diğer gelişmelere bakıldığında · ABD Başkanı Trump’ın damadı ve baş danışmanı Kushner, geçtiğimiz sene Rus yetkililerle 4 kez görüştüğünü ancak ABD seçimlerini etkileyecek nitelikte bir görüşme yapmadığını belirtti.

OPEC toplantısı son erdi ancak Brent petrol kritik eşiğimiz olan 51 doların altında (48.8) işlem görmeye devam ediyor. Suudi Arabistan’ın Ağustos ayında üretim miktarını günlük 6.6 milyon varilde sabitleyeceğini açıklaması ve Nijerya’nın günlük 1.8 milyon varillik üretime ulaştıktan sonra ilave üretim yapmayacağı açıklamalarıyla petrol fiyatlarında bir miktar artış görüldü.

ABD Michigan eyalet mahkemesi 1400 Irak vatandaşının ABD’den ihraç edilmesi kararını bozdu.

Bugün...

11:00’de Almanya Ifo Endeksi yayımlanıyor. 14:30’da Türkiye kapasite kullanım oranı açıklanıyor. 17:00’de ABD Conference Board tüketici güven endeksi yayımlanıyor.

ABD’de AT&T, General Motors ve Caterpillar bilançoları takip edilecek."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)