E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasa gündeminde tüketici güveni var---

Piyasa gündeminde tüketici güveni var

Piyasa gündeminde tüketici güveni var
30 Aralık 2014 - 08:46 borsagundem.com

Piyasalarda dün gündemin en önemli gündem maddesi Yunanistan seçimleri oldu

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan VİOP raporu:
"VİOP 30 Kontratı: Yunanistan  Seçimleri Etkili Oldu…
   
Dün  gündemin en önemli gündem maddesi Yunanistan seçimleri oldu. 
Daha önce 2 tur oylama yapıldığı halde Cumhurbaşkanlığı seçiminde yeterli oy sayısı sağlanamadığı için   sonuçlanmayan Yunanistan'da dün 3. ve son tur seçimler yapıldı. Cumhurbaşkanlığı seçimi için gerekli olan 180 oy sağlanamadı ve Cumhurbaşkanı seçilemedi. Bu durumda meclisin feshedilip tahminen 25 Ocakta seçim yapılması gerekiyor. Söz konusu gelişme erken seçim demek olduğundan  piyasalarda satıcılı seyrin görülmesine neden oldu. Ekonomilerinde önemli sorunlar olan  Güney Avrupa ülkelerinin tahvil faizleri yükselirken,  güvenli liman olan Almanya ve ABD tahvil faizleri geriledi. Avrupa borsaları gün içinde gerilemekle beraber ABD borsaları ile beraber kısmen toparlanarak günü yatay tamamladı. ABD tarafında da yatay seyir hakimdi. Son dönemde güçlenen , ülke borçlarının müzakere edilmesini isteyen ve tasarruf tedbirlerine karşı olan Syriza partisi piyasaları rahatsız ediyor.
   
Yurt içinde  ise Yunanistan seçimleri öncesi negatif açılan BİST endeksleri gün içinde negatif seyrine devam etti , seçim sonrası kayıplarını arttıran  BİST endeksleri günü negatif kapattı.  Bu kapsamda VİOP 30 kontratı  günü yüzde 1,33 değer kaybı ile 104.100 seviyesinden kapattı. 
   
Bugün Türkiye tüketici güveni, ABD konut fiyatları ve Tüketici güveni verileri izlenecektir.
   
Teknik açıdan ise dün yaşanan satışlar kontrattaki teknik görünümü olumsuz etkilemiştir. Kontratın özellikle 103.500 desteğini aşağı yönlü kırması durumunda 102.500 ve 101.000 seviyelerini, hedeflemesi beklenebilir. 103.500 desteği üzerinde ise 105.000 direnci izlenmeli.  105.000 direnci aşağısında kontratta zayıf seyrin devamı beklenebilir.

  VİOP Altın Kontratı: Satışlar Etkili Oldu...

ABD tarafında önemli bir veri akışının olmadığı günde dolar endeksinin zirve seviyelerde seyretmesinin de etkisiyle bir süredir satış baskısı altında bulunan altın geriledi. Ancak bu sabah Asya seansında tepki alımları görülüyor.
   
Bugün ABD tarafında konut fiyat endeksi ve tüketici güveni verileri takip edilecektir.
   
Teknik açıdan 1200 seviyesini kıramayan kontrat tekrar gerilemiştir. Kontratta 1180 seviyesi aşağısında 1160 desteği, 1180 seviyesi üzerinde ise 1187 ve 1200 dirençleri izlenebilir.

VİOP USDTRY Kontratı: Kontratta Yatay Seyir Hakim...
    
Yurtiçinde önemli bir veri akışının olmadığı günde Yunanistan'dan gelen erken seçim haberiyle birlikte gelişmekte olan ülke para birimlerinde değer kaybı yaşanırken , USDTRY kontratında yükseliş çabaları sınırlı kaldı ve yatay bir seyir izlendi.
   
Bugün ABD tarafında konut fiyat endeksi ve tüketici güveni verileri takip edilecektir. Yurtiçinde ise tüketici güveni verisi izlenecektir.
   
Teknik açıdan kontratın  2.3200 desteğini aşağı yönlü kırması durumunda 2.3040 seviyesini, 2.3200 üzerinde ise 2.3300 ve 2.3400  dirençlerini hedeflemesi beklenebilir. Kontratta yatay  ve sıkışık seyir görülmektedir. Yatay seyrin hangi tarafa kırılacağı kontratta yaşanacak yukarı veya aşağı yönlü hareketlerde belirleyici olacaktır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)