E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasa aşırı satılmışsa orada olmalısınız---

Piyasa aşırı satılmışsa orada olmalısınız

Piyasa aşırı satılmışsa orada olmalısınız
05 Kasım 2022 - 22:02 borsagundem.com

Fed’in şahin tutumunu devam ettireceğine dair mesajları borsalarda düşüşe neden oldu. Yine de bu durum, yeni haftaya başlarken yatırımcılar için yeni fırsatlar anlamına gelebilir.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Piyasalarda yaşanan düşüş, Fed’in şahin tutumunun ardından şiddetlendi. Başta teknoloji şirketleri olmak üzere birçok şirket, satışlar sonrası değer kaybetti.

Büyük indirimlerde alım yapmazsanız üzülebilirsiniz

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, aşırı satım bölgesindeki piyasalar, yatırımcılar için alım fırsatı olabilir. Ünlü borsa uzmanı Jim Cramer da böyle düşünenler arasında. CNBC’den Jim Cramer, yatırımcıları gardlarını düşürmemeleri konusunda cesaretlendirirken, aşırı satılmış hisse senetlerinin önemli alım fırsatları sunabildiğinin altını çizdi.

CBNC’den Krystal Hur’un haberine göre, Cramer, “Nihayetinde, büyük indirimlerde hiçbir şey satın almazsanız, üzülürsünüz” dedi. Cramer, “Piyasa nihayet yeterince aşırı satıldığında, orada olmaya ihtiyacınız var demektir” şeklinde konuştu.

Hisse senetleri dalgalı seyir izliyor

Hisse senetleri haftanın kapanış gününde yükselse de beklenenden daha sıcak gelen ekonomik veriler, Fed'in 75 baz puanlık faiz artışı ve enflasyon konusundaki şahin söyleminin yol açtığı kayıplarla birlikte dalgalı bir seyir izledi ve haftayı düşüşle kapattı.

Cramer, “Şirketlerin nasıl ilerlediği ve Wall Street'in onlardan ne beklediğiyle ilgili çok fazla veri içeren çılgınca duygusal bir dönemden geçiyoruz. Bu beklentiler aşağı çekilmeden hiçbir şeyde kendinizi güvende hissetmemelisiniz” diyerek yatırımcıları dikkatli olmaları konusunda da uyardı.

Cramer, Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester'in piyasayı daha da sarsabilecek konuşmalarıyla birlikte önümüzdeki hafta tüketici fiyat endeksi verilerinin borsaların seyri için belirleyici olabileceğini sözlerine ekledi.

Borsa haftayı rekorlarla tamamladı

 

Küresel piyasalarda satış baskısı sürüyor

 

Fed sonrası piyasalar negatif

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)