E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPimco: Fed faizleri aylarca sabit tutacak---

Pimco: Fed faizleri aylarca sabit tutacak

Pimco: Fed faizleri aylarca sabit tutacak
08 Temmuz 2016 - 10:45 borsagundem.com

Pimco, Fed'in piyasa projeksiyonu olan 2018'den daha erken hamle yapabileceğini düşünüyor

Pacific Investment Management Co. (Pimco), Cuma günü açıklanacak istihdam verisi ne gösterirse göstersin, Fed'in faizleri aylarca sabit tutacağını düşünüyor.

Brexit kararı ekonomik büyümeyi tehdit ederken, yatırımcıların güvenli limanlara yönelmesiyle ABD tahvilleri kazancını 7. haftaya taşıdı. Pimco'dan Mark Kiesel'e göre, ABD istihdam verisinde ve ücretlerde kazanımlar ne olursa olsun, bu veri Fed'in yakın bir zamanda hamle yapmasına neden olmayacak, çünkü politika yapıcılar küresel ekonomide olan biteni değerlendirmeye devam ediyor.

Pimco'nun 86.4 milyar dolarlık Pimco Total Return Fonu'nun 3 yöneticisinden biri olan Kiesel Perşembe günü Bloomberg Television'a verdiği mülakatta, "Brexit belirsizliği Fed yetkililerini kenarda tutmaya devam edecek. Fed'in bir kaç ay daha beklemede kalacağını düşünüyoruz" dedi. Pimco Total Return Fonu dünyanın aktif olarak yönetilen en büyük tahvil fonu.

Bloomberg Bond Trader verilerine göre, gösterge 10 yıl vadeli tahvil getirileri TSİ 08:45'te 3 baz puan gerileyerek yüzde 1.36 oldu. ABD 10 yıl vadeli tahvilleri Çarşamba günü yüzde 1.318'e gerileyerek rekor düşük seviyeyi görmüştü. Mayıs 2026 vadeli ve yüzde 1.625 faizli tahvilin fiyatı 9/32 yükselerek 102 15/32 seviyesinde gerçekleşti. Dallas'ta bir protesto gösterisinde 5 polisin hayatını kaybetmesiyle güvenli liman varlıklarına talep yükseldi.

Blooomberg ABD Hazine Tahvilleri Endeksi'nin 7 haftalık kazançları 2012'den bu yana en uzun kazanç serisi olacak. 2012'de Avrupa borç krizi güvenli liman olarak görülen ABD hazine tahvillerine hücum başlatmıştı. Endeks Mayıs'ta rallinin başlamasından bu yana yüzde 3.1 getiri sağladı.

Kiesel'e göre, traderler Fed'in bir sonraki faiz artırımının 2018'den önce gerçekleşmeyeceğini tahmin ederek biraz ileri gittiğini düşünüyor. Kiesel, "Fed'in faiz artırma olasılığı, piyasanın fiyatlamalarından daha yüksek. Piyasa biraz fazla kötümser" dedi.

Kiesel 2016 boyunca ABD şirket tahvillerini önerdi. Bloomberg ABD Şirket Tahvilleri Endeksi bu yıl yüzde 8.9 getiri sağlarken, Hazine Tahvilleri Endeksi yüzde 6.1 getiri sağladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)