E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPfizer aşısı olan doktor korona virüse yakalandı---

Pfizer aşısı olan doktor korona virüse yakalandı

Pfizer aşısı olan doktor korona virüse yakalandı
03 Ocak 2021 - 19:56 borsagundem.com

İtalya'da 6 gün önce Pfizer-BioNTech’in geliştirdiği Kovid-19 aşısını olan Umberto I Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Departmanı Direktörü Dr. Antonella Franco, korona virüs testinin pozitif çıktığı açıkladı.

İtalya’da Kovid-19’a karşı aşılamaların başlamasının ardından kötü haber geldi. Siracusa kentindeki Umberto I Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Departmanı Direktörü Dr. Antonella Franco’nun 6 gün önce Pfizer-BioNTech’in geliştirdiği Kovid-19 aşısını yaptırmasına rağmen korona virüs testi pozitif çıktı. Dr. Franco test sonucunun ardından yaptığı açıklamada, 

“Pozitif çıktım ama tekrar aşı olurum. Belki aşı olmasaydım virüs bende geri dönülemez hasarlar meydana getirebilirdi” dedi.

Sicilya Bölgesi Sağlık Departmanı tarafından yapılan açıklamada, Dr. Franco'nun 6 gün önce Palermo'da ilk aşı olan kişilerden biri olduğu belirtildi. Doktorun, aşı olmadan önce virüse yakalanıp yakalanmadığı araştırılırken, Dr. Franco ile Palermo'ya aşı olmaya giden ekipteki sağlık çalışanları da inceleniyor.

Tam koruma 2. dozdan sonra sağlanıyor

Sputnik'in haberine göre, İtalya Sağlık Yüksek Kurulu Başkanı Franca Locatelli yaptığı açıklamada, Kovid-19 aşısının sadece 2. dozunun uygulanmasının ardından tam koruma sağladığına dikkat çekti. Locatelli, 

"Bilimsel araştırmalar 1’inci dozun tam koruma sağlamadığını ve ilk dozun ardından enfekte olan kişiler görüldüğünü açıkça belirtiyor. İkinci doz aşıdan sonra tam bir korumadan bahsetmek mümkün. Bu nedenle aşı olanların da sorumlu davranışları bırakmamaları gerekiyor” dedi.

İtalya'da 3 Ocak itibariyle 75 bin 327'si sağlık çalışanı olmak üzere 84 bin 730 kişiye Kovid-19 aşısı yapıldı. İtalya’da toplam vaka sayısı 2 milyon 141 bin 201’e, ölenlerin ise 74 bin 985’e yükseldi.

ABD’de vaka sayısında yeni rekor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • uzman x04 Ocak 2021 09:23

    aşıların hiç birinin tam koruyuculuğu yok.. aşı oldum korur beni olayı masal. yok 2. dozdan sonra korumaya başlıyor, yok antikor oluşana kadar hastalık kapmayın. la yalan la.. bu virüsü komple yok eden aşı yoooook... aşıların hepsi ancak geçici süre koruma sağlıyor. kimimde hiç koruma sağlamıyor bile. ve koruma süresi de belli değil. kimi insanda 2 hafta kiminde 6 ay koruyucu sonrasında tekrar savunmasızsın. bu pandemiden öğrendiğim, dünya genelinde de çok cahil varmış.

  • koc03 Ocak 2021 22:55

    Aşı iyi bisey aşısı hayat olmaz eskiden beri bu böyle

  • Yorum03 Ocak 2021 21:37

    Çin alman İngiliz abd ve iran aşıları var ve hatta çinde iki ve galiba rusyada iki aşı kullanımda iki aya dünyada dolaşımdaki aşı miktarı 20 ye çıkar 4 aya kadar bu aşı çeşidi 50 yi bulacak Bi 5 6 aya yüz aşı olur bu rakamı düşünebiliyormusunuz bir hastalık var ve bu hastalığın 100 tane aşısı var tarihte hanği hastalığın bu kadar çeşit aşısı olmuştu varmı böyle bir örnek ben rastlamadım bundandırki bu hastalık maksimum 2 aya %50 60 geriler ve 3 4 aya pandemi kalkar epidemi ye geçilir ülkeler nezdinde hastalık özelleşir 6 aya epidemide kalkar planlamanızı ona göre yapın mart ayı corona karşısında alınan galibiyet kutlanır

  • Yorum03 Ocak 2021 21:22

    Aşı olunca hemen normale dönemiyorsun antikor oluşana kadar kendini yine sakınacaksın ikincisi aşı oldun antikor seviyen yüksek ama yinede hastalığa sebep olan virüs vucuda girer fakat hastalığı hafif atlatırsın adı üstünde aşı bu mikrop vucuda girer ama yeterli etkiyi gösteremez tabi bunun için antikor un titresinin seviyesi

  • ALİ RIZA KESTANECİGİLLER03 Ocak 2021 20:35

    Bu işte bir gariplik var.benim bildiğim bir hastalıkta önce ilaç bulunur sonra da aşı.ortalığı velveleye bilerek verdiler ekonomilere ayar vermek için aşı aşı aşı dediler.önce aşı bulunmalı daha sonrada aşı çıkmalı idi.birileri bunun böyle olmasını istiyor gibi.

  • Baba03 Ocak 2021 20:20

    Aşı yada aşılar hastalıkların ilacı değildir.sadece vücuda hastalıkları tanıtıp hastalığa karşı vücudun direncini artırır hastalık daha az zararla vücuttan atılır hastalığın seyri daha az hasarla geçer Yani yine maske yine mesafeeeee

  • okiman0703 Ocak 2021 20:15

    yani aşı bir işe yaramıyor mu demek?

  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ03 Ocak 2021 20:13

    Tabiki yakalanacak.bile bile vucuduna covid virüsü verdiyorsun.ya vucudun virüsü atacak yada hasta olacaksın.

  • Salih Keskin03 Ocak 2021 20:26

    Zır cahil yorum yapanlara  gıcık  kapıyorum,yarım  doktor  candan  yarım  hoca  imandan  eder  boş  yere  dememişler.Pfizer aşısı  m-rna  aşısı  yani  virüs  yok,virüse  ait  bir  parça  var,vurulduktan  6  gün  sonra  hastalık  kapmadığıda,aşı  sonrası  anrikor  geliştirme  için  gereken  10 gün-2  hafta  arası  sürenin  geçmediğini  muhtemelen  bundan  önce  bir  virüsle  karşılaşma  durumu  olduğunu  gösterebilir  vaya  gerçekten  aşıdan  sonra  koruyculuk  gelişmemiş  olabilir,tabiki  o  zamanlara  dikkatlice  bakmak  lazım.

  • Srykm03 Ocak 2021 20:11

    Söyledik ama dinleyen yok.hiç bir aşı koronayı engelleyemez.