E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinPfizer aşısı İsrail'de ölümleri 'SIFIR'ladı---

Pfizer aşısı İsrail'de ölümleri 'SIFIR'ladı

Pfizer aşısı İsrail'de ölümleri 'SIFIR'ladı
13 Şubat 2021 - 09:16 borsagundem.com

Pfizer'in aşısının COVID-19 ile savaşta çok etkili olduğunu belirtirken, İsrail'deki Maccabi Sağlık Hizmetleri, iki doz aşı olan 520 bin kişi arasından kimsenin ölmediğini açıkladı. İsrail nüfusunun %27'sini tam olarak aşıladı.

Önde gelen bir İsrailli tedarikçi firma, Pfizer'in aşısının COVID-19 ile savaşta çok etkili olduğunu belirtirken, Maccabi Sağlık Hizmetleri, iki doz aşı olan 520 bin kişi arasından kimsenin ölmediğini açıkladı.  İsrail, diğer tüm ülkelerden daha fazla, nüfusunun %27'sini tam olarak aşıladı.

Pfizer- BioNTech'in COVID-19 aşısı, önde gelen İsrailli bir sağlık hizmeti sağlayıcısının perşembe günü yaptığı açıklamaya göre COVID-19'a karşı korumada %93 etkili oldu.

Sonuçlar, aşının büyük bir örneklemde umulduğu gibi çalıştığını gösteriyor gibi görünüyor ve dünya çapında aşı uygulamalarının başarılı olacağına dair umutları artırıyor.

Maccabi Healthcare Services, her iki dozda Pfizer aşısı ile yaklaşık 520.000 kişiye aşı sağladığını söyledi.Yalnızca 544 kişinin, ikinci dozlarını aldıktan yedi gün veya daha uzun bir süre sonra korona virüse yakalandığını tespit etti.

Times of Israel'e göre Maccabi, on beş kişinin hastaneye kaldırıldığını ve dört kişinin ağır bir hastalığa yakalandığını ancak kimsenin ölmediğini söyledi.

Maccabi, aşılanmış grubu aşılanmamış insanlardan oluşan geniş bir kontrol grubuyla karşılaştırarak %93 oranına ulaştığını söyledi.

Times of Israel raporuna göre üst düzey Maccabi yetkilisi Dr. Miri Mizrahi Reuveni , "Bu veriler, aşının çok etkili olduğunu kesin olarak kanıtlıyor ve birçok İsraillinin hayatını kurtardığına dair hiçbir şüphemiz yok." Dedi.

Johns Hopkins Üniversitesi tarafından derlenen verilere göre, İsrail'de 700.000'den fazla kişiye COVID-19 bulaştı ve 5.000'den fazla ölüm öldü.

Pfizer aşısının, klinik çalışmalarda semptomatik korona virüse karşı korumada %95 etkili olduğu bulundu. Aşılama kampanyası erken başladığından ve şimdiden nüfusunun dörtte birinden fazlasına ulaştığı için İsrail, gerçek dünyadaki performansının şimdiye kadarki en iyi örneğini oluşturuyor.

 

İsrail hükümeti, tüm ülkenin Mart ayına kadar tamamen aşılanacağına söz verdi.

İsrail, güvenilir bir tedarik sağlamak için bildirildiğine göre Avrupa ülkelerinin iki katını ödeyerek sekiz milyon doz Pfizer aşısı ve altı milyon Moderna'nın önceden anlaşmasını sağladı. 

Johns Hopkins Üniversitesi'ne göre 2,3 milyondan fazla İsrailli tamamen aşılandı. - 9 milyonluk nüfusun yaklaşık %27'si, bu rakam dünyanın herhangi bir yerinden daha yüksek. 

Reuters'in bildirdiğine göre Pfizer, İsrail'in daha bulaşıcı varyantlara karşı işe yarayıp yaramadığı da dahil olmak üzere dünya çapında kullanılacak analizler için haftalık bazda sonuçları izliyor.

Şimdiye kadar, ilk olarak Birleşik Krallık'ta tanımlanan varyanta karşı çalıştığı görüldü, ancak Güney Afrika'da bulunan varyant için daha az net.

İsrail Sağlık Bakanlığı genel müdürü Hezi Levi, Reuters'e " Şimdiye kadar İngiliz gerginliğine karşı aynı % 90 ila % 95 etkinliği tespit ettik" dedi. "Güney Afrika varyantı hakkında bir şey söylemek için henüz çok erken."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bir yorum14 Şubat 2021 09:53

    Aşı ile ilgisi yok bence!  Bu aşı başka ülkelerde de kullanılıyor.  Çok daha basit bir yöntemle bu virüsü temizlediklerini düşünüyorum.   Tabi bu arada  Yahudi markasına da reklam ve para kazandırmış oluyorlar.

  • Mrna mucizesi13 Şubat 2021 18:30

    Acil olarak çin malı aşı yerine abd ürünü aşılara geçilmeli maceraya gerek yok mrna başarılı vektörel aşılar çöp teknolojisi çok geri 5g ile irtibatı yok

  • tevfik fikret meray14 Şubat 2021 20:15

    niye abd aşısına geçilmeli, neye istinaden filozofça konuşuyorsun..mrna aşıları ile ilgili bilimsel araştırman varmı..3.faz çalışması bitmeyen gatesin ve kureselcilerin aşılarına güvenilemez.abd nin ajanı gibi,veya çok bilgili biri konuşman cahil oldugunu gösteriyor...maalesef çok cahilsin ...mrna aşıların içinde messenger da ne yüklü biliyormusun,dna yapısını degistiren domuz,maymun dna ları var,kısırlık yapıyor bu asılar.gates dünya nufusunu asışarla yüzde 10 15 düşürecegiz dedi..sen uzaydamı yaşıyorsun cahil.... :'(  :'( 

  • Okie Dokie13 Şubat 2021 16:06

    Tanrı İsrail'i korusun. Hep birlikte başardık. Dünya liderimiz sayın cumhurbaşkanımız Netanyahu ile durmak yok yola devam diyoruz. Kimsesizlerin kimsesi, azgın azınlığın hür sesi.

  • Baba13 Şubat 2021 16:58

    Ulan okiii güldürdün beni Allah'ta seni güldürsün Azgın azınlığın sözcüsüuuuu. 😁😁

  • Mehmet13 Şubat 2021 15:09

    Israil demokratik yonetim olmadığı için uygunsuzlugu bildirebilen bir mekanizma da olmaz. Olumsuzluğu gizleyebilirler. Ancak Bizdeki gelismelere inanirim...

  • tevfik fikret meray14 Şubat 2021 20:17

    israilin aşı vurulduguna inanmıyorum..kendi halkına milli aşı yapıldıysa sadece buna inanırım, veya kendileri için özel üretilmişse..siyonistler de bir can çok kıymetlidir..

  • korona13 Şubat 2021 18:00

    vaka sayısını, aşının etkinliğini, enflasyonu, işsizliği doğru açıkladıkları için bizdeki açıklamalara inanırım 😁😁

  • wers13 Şubat 2021 12:23

    aşılama çok yavaş gidiyor bana sıra ancak 5 sene sonra gelir

  • baturayersin13 Şubat 2021 10:32

    aşıyı türk dr buldu diye övünenler var türkiyeye hiç bir katkısı yok 

  • tevfik fikret meray14 Şubat 2021 20:21

    aşıyı türk dr bulmadı, mrna asısının messengerina yani m bölümüne eklemeyi yaptılar.parlatılan 2 türk bilimadamı?kureselcilerin adamıdır? inanmayın,algı operasyonudur bu..firmanın sahibi kureselcilerdir..türkleri diger müslüman ülkelere ası satmak için ve imaj için parlattılar...herşey görüldügü gibi degildir...

  • doğru13 Şubat 2021 12:47

    adamlar bunun argesine milyar dolar para harcıyor sana bedavamı verecek, memlekette en ufacık işe usta dünyanın parasını alıyor,senin kafan tersden çalısıyor herhalde...