E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPetroldeki sert yükseliş tekrar düşüşe döndü---

Petroldeki sert yükseliş tekrar düşüşe döndü

Petroldeki sert yükseliş tekrar düşüşe döndü
04 Şubat 2015 - 16:49 borsagundem.com

Petrolde yaşanan 3 günlük sert yükseliş yerini satışlara bıraktı…

Asya seansında Çin’de Ocak ayı hizmet PMI verisi açıklandı. Ocak ayında hizmet PMI 53,4 puandan 51,8 puana geriledi. Gelen bu olumsuz veri sonrasında Çin Merkez Bankası bankalar için zorunlu karşılık oranını 50 baz puan indirerek yüzde 19,50 seviyesine çekti. Banka, Mayıs 2012'den bu yana ilk kez tüm bankalar için zorunlu karşılık oranını indirdi. Zorunlu karşılıkların düşürülmesinin ekonomide istikrarın korunmasına yardım edeceği vurgulandı. Çin Shanghai Composite endeksi bugün yüzde 0,96 değer kaybı yaşadı.

Brezilya’da Ocak ayı hizmet PMI verisi 49,2 puan olarak açıklandı. Bu rakam bir önceki ayda da bu seviyedeydi. Brezilya Bovespa endeksi ise günü yüzde 0,87 değer kaybıyla sürdürüyor.
Hindistan’da ise hizmet PMI 52,4 puan olarak açıklandı. Bir önceki ay bu rakam 51,1 puan seviyesindeydi. Hindistan Sensex endeksi günü yüzde 0,40 değer kaybıyla tamamladı.
Petrol fiyatları 3 günlük yükselişe bugün son vermiş gözüküyor. Brent petrol 56 dolar seviyesine gerilerken, WTI petrol 50,80 dolar seviyenden işlem görmektedir.

Gelişmekte olan ülke para birimleri bugün dolar karşısında karışık seyretmektedir. Güney Kore wonu dolar karşısında yüzde 1,19 değer kazanırken, Endonezya rupiahı yüzde 0,21, değer kazanmaktadır. Diğer yandan Türk lirası dolar karşısında yüzde 1,58, Rus rublesi yüzde 1,25, Brezilya reali yüzde 1,20, Güney Afrika randı ise yüzde 0,47 değer kaybı yaşıyor.

Günün diğer önemli gelişmeleri…

Bugün Euro Bölgesi’nde hizmet PMI verileri takip edildi. Almanya ve Euro Bölgesi hizmet PMI verileri beklentilerin üzerinde açıklanırken, Fransa’da imalat PMI beklentilere paralel geldi. Ayrıca İngiltere’de hizmet PMI hem beklentilerin üzerinde geldi hem de bir önceki veriye göre yükseldi. Günün geri kalan bölümünde ABD’de ISM hizmet endeksi takip edilecek.

Ekonomik veri akışının sakin olduğu günde MENA borsaları karışık seyretmektedir. Özellikle petrol fiyatlarındaki yükselişin devamı konusundaki belirsizlikler MENA borsalarında 3 gündür görülen yükselişleri sınırlandırdı. Bu kapsamda Bahreyn borsası yüzde 0,58, Mısır yüzde 0,92, Kuveyt yüzde 0,20, Umman yüzde 1,20, Katar yüzde 1,11 ve Abu Dhabi yüzde 1,25 değer kazanırken, Ürdün yüzde 0,59, Suudi Arabistan yüzde 0,63, Tunus yüzde 0,27 ve Dubai DFM endeksi yüzde 1,14 değer kaybı yaşıyor.

ALB MENKUL ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • timsah04 Şubat 2015 17:09

    bakalım benzine yaptığınız zamı indirecekmisiniz. TÜPRAŞ bekliyoruz orda mısın. derhal indirim bekliyoruz. yarın bu sitede takip edeceğim.