E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde yükseliş devam ediyor---

Petrolde yükseliş devam ediyor

Petrolde yükseliş devam ediyor
11 Ekim 2021 - 08:10 borsagundem.com

NYMEX'de Batı Teksas petrolünün varil fiyatı 2014'ten bu yana ilk kez 80 doları aştı

NYMEX'de Batı Teksas petrolünün varil fiyatı, ekonominin korona virüs salgınının etkilerinden toparlanmaya devam etmesiyle birlikte hızlanan talebin, arz sıkışıklığının etkisiyle 2014'ten bu yana ilk kez 80 dolar seviyesini aştı.

NYMEX'de Kasım vadeli Batı Teksas petrolünün varil fiyatı 81,02 dolar seviyesini gördü. Şu sıralarda Cuma gününe göre 1,51 dolar artışla 80,86 Dolar seviyesinde.

ICE'de Aralık vadeli Brent petrolünün varil fiyatı da 1,17 dolar yükselişle 83,56 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Analistler, petrol fiyatlarında yukarı hareketin cari çeyrek dönem içinde devam etmesini, gelecek yıl için fiyatların yavaş yavaş aşağı gelmesini beklediklerini ifade ediyorlar.

Altında Fed beklentisi

 

Otomotivde bu kez de magnezyum krizi

 

Avustralya'nın Sydney kentindeki tam kapanma sona erdi!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)11 Ekim 2021 12:37

    yani 1 varil petrol   zamanında 90 95 usd lere çıktı ama perakande satış x idi.. şuan aynı varil petrol, düştü şimdi çıkışlarda, 80 usd aslıdna geçmişe göre daha ucuz.. fakat kritik nokta şu, perakende satışı artış gösteriyor x + biraz artışlı zamlı usd ... bunudemekisterim. perakendede sorun var, alanda alıyor yanı üretim için belirli noktaya kadar alacak ama bir yerde alım malıyete geldıgınden tıkanacaktır... bu kritik senaryo... Dikkat diyorum... globalde sorun 1 ay sonra Türkiye ye vurur. lpg stok devletçe yapıp atalım ne olur ne olmaz. Azerbaycan can dost. bizleri bu işten destekleyecektır, ama önlem önlemdir. şimdiden tedbir alalım kı, başa gelemsede zaman kaybetmiş oluruz. ama başa gelırse güzel bir olası hamleye gard almış oluruz.

  • Mucise Reis ;)11 Ekim 2021 10:05

    Perakende satış artıyor. Haberi buraya kaydırmak lazım... daha önceleri 85 - 90 - 95 usd lere gelsede fıyat perakende satış fıyatı x iken şuan x+1+2+3+4+ artış gösteriyor.. varil fiyat harici, perakende tüketiciye yansımasına dikkat etmek gerekli. Haber iyi yerden girmiş ama, ABD de en büyük sorun şuan bu. Türkiyede pek göremedim haberlerde felan. Ama haber akışı bu dediğim yerlere kayacak.. Kendi çalışmalarımda böyle yani... enflasyon dahada ateş alacak böylece. globalde enflasyon bilmeyen abd ve avrupa da fiyat dalgalanmaları, dunya devletlerı arasıdna farklı fiyatlar malıyetler bir dengesızlık doğabilir... 1 aya belli olur konu