E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde "serbest düşüş" durdu---

Petrolde "serbest düşüş" durdu

Petrolde serbest düşüş durdu
02 Mart 2020 - 10:58 borsagundem.com

Petrol fiyatlarındaki serbest düşüş, OPEC ve ortaklarının fiyatlardaki düşüşü önlemek için harekete geçecekleri beklentisi ile durdu

OPEC ve ortaklarının üretim kısıntılarını derinleştireceğine ilişkin beklentiler, petrol fiyatlarında geçen hafta yüzde 16'lık düşüşü durdurdu. Vadeli petrol kontratları New York'ta, koronavirüsün hızla yayılmasına karşın yukarı yönde hareket etti.

Nisan vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında yüzde 3.2 yükselerek Singapur saati ile 11:49'da varil başına 46.17 dolara tırmandı. geçen haftaki yüzde 16.2'lik düşüş, küresel krizin zirve yaptığı Aralık 2008'den bu yana en büyük haftalık kaybı işaret ediyor.

Mayıs vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında yüzde 3.6 tırmanarak varil başına 51.44 dolara ulaştı. Fiyatlar erken saatlerde yüzde 2.6 kadar düşmüştü. Küresel gösterge Brent petrolü, aynı vadeli WTI'a kıyasla 5.03 dolar primli işlem gördü.

Putin: Petrol piyasaları 2008’den beri en kötü haftasını yaşadı

Brent petrolde son 4 yılın en büyük düşüşü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)