E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde İran sıçrayışı---

Petrolde İran sıçrayışı

Petrolde İran sıçrayışı
09 Haziran 2021 - 08:08 borsagundem.com

İran petrolünün piyasalara dönüşünün hızlı olmayacağı beklentileri petrol fiyatlarını yükseltti

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'in, Viyana'da yarın yapılacak dolaylı görüşmelerde İran'ın nükleer anlaşmaya dönüşü konusunda bir anlaşma olsa bile İran'a yüzlerce ABD yaptırımının daha yıllarca yürürlükte kalacağı sözleri petrol fiyatlarını yükseltti.

İran petrolünün küresel pazarlara dönüşünün bazı piyasa katılımcılarının ve İran'ın öngördüğü kadar hızlı olmayacağı değerlendirmelerine yol açan Blinken açıklaması sonrasında ICE'de Brent petrolünü varil fiyatı bu sabah 72,83 dolar seviyesini gördü.

Şu sıralarda ICE'de Ağustos vadeli Brent petrolü düne göre 37 cent artışla 72,59 dolar/varil seviyesinde. NYMEX'de Temmuz vadeli Batı Teksas petrolü de 38 cent artışla 70,43 dolardan işlem görüyor.

Commerzbank analistleri, ABD'nin yanı sıra Avrupa'da da petrol talebinin hızla toparlanmakta olmasının petrol fiyatlarına destek verdiğini ifade ediyorlar.

Piyasa katılımcıları, Brent petrolünün 72,71 dolar/varil direncini kırması halinde fiyatın 73,50 dolar/varile kadar gidebileceğini ifade ediyorlar. Buranın üzerinde ise 74,47-75,55 dolar/varil aralığı bulunuyor. Brent petrolü için ilk destek ise 71,62 dolar/varil.

Altın, enflasyon öncesinde yatay seyirde

 

Asya borsaları verilere karışık tepki vermeye devam ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)