E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol Nisan'dan beri ilk kez 40 doların altında---

Petrol Nisan'dan beri ilk kez 40 doların altında

Petrol Nisan'dan beri ilk kez 40 doların altında
01 Ağustos 2016 - 20:09 borsagundem.com

Petrol, küresel arz fazlalığının geri dönüyor olmasıyla, New York'ta Nisan ayından beri ilk defa varil başına 40 doların altına düştü

Petrol vadelileri, Temmuz ayında yüzde 14 düştükten sonra kayıplarını genişletmeye devam etti. Baker Hughes Inc.'nin verisine göre, ABD'deki sondajcılar petrol arama aletleri sayısını beşinci hafta da yükseltti. Bu da geçtiğimiz yılki Ağustos ayından beri en uzun seri oldu. Pazar payı için mücadele etmeye devam eden Suudi Arabista, Asyalı müşteriler için fiyatları azalttı. ABD petrol ve benzin stokları en az son 20 yılın en yüksek mevsimsel seviyesinde.

Wellington, Florida'da Energy Analytics Group LLC direktörü Thomas Finlon, "Güçlü bir şekilde aşağı yönde hareket edeceğini düşünüyorum." dedi ve "Petrol ve benzin içinde yüzüyoruz." diye konuştu.

Eylül vadeli Batı Teksas petrolü, Nymex piyasasında saat 12.31 itibariyle varil başına 1.66 dolar düşerek 39.94 dolara geriledi. Petrol vadelileri 39.90 ile 20 Nisan'dan beri en düşük seviyesine dokunmuştu.

Ekim vadeli Brent petrol, Londra'da varil başına 1.56 dolar düşerek 41.97 seviyesine geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)