E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatlarında ‘altın haç’ kâbusu---

Petrol fiyatlarında ‘altın haç’ kâbusu

Petrol fiyatlarında ‘altın haç’ kâbusu
27 Ağustos 2021 - 10:59 borsagundem.com

Enerji fiyatlarının ateşi geçtiğimiz aylarda bir miktar düşmüştü. Ancak Miller Tabak Baş Stratejisti Matt Maley ham petrolde çok nadir görülen ‘altın haç’ın oluştuğunu ve yüzde 50’ye kadar yükselişin mümkün olduğunu söyledi


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Petrol fiyatları oldukça büyük bir ralliye hazırlanıyor olabilir. Enerji sektöründe küresel fiyatlar geçtiğimiz birkaç ayda düşüşe geçse de dev kurumsal yatırım firması Miller Tabak’ın Baş Piyasa Stratejisti Matt Maley CNBC’deki röportajında ABD petrol fiyatlarında nadir görülen sinyallerin oluştuğuna dikkat çekiyor.

Maley, “Ham petrol haftalık grafiklerde altın haç olarak adlandırılan bir konumu gördü” uyarısında bulundu.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre bir varlığın fiyatlarında altın haçın oluşması kısa vadeli ortalama fiyat hareketlerinin uzun vadeli fiyat hareketlerini geçmesiyle oluşur ve bu genelikle daha büyük bir yükselişin gerçekleşeceği anlamına gelir.

Maley, petrol fiyatlarında söz konusu durumu açıklarken, “Bu durum yüzyılın başından bu yana sadece üç kez gerçekleşti ve her seferinde de %20 ila %50 arasında oldukça güçlü yükselişler görüldü” ifadelerine yer verdi.

Borsa uzmanı, “Eğer petrol bu noktadan ralli yapmaya devam ederse enerji hisseleri de birlikte yükselecektir ve bana kalırsa bu grup yılın son üç ayında oldukça iyi performans gösterecek” öngörüsünde bulundu.

Koruma yatırımı önerisi

Varlık yönetimi şirketi BK Asset Management’ın Döviz Stratejileri Genel Müdürü Boris Schlossberg aynı röportaj sırasında, piyasalar mevsimsel açıdan zor olan eylül aralık ticaret dönemine girerken yatırımcıların portföylerinde aşağı yönlü olası hareketlere karşı daha fazla koruma yatırımı eklemesini önerdi.

Schlossberg, “Ben bu borsaları ölmeyi reddettiği ve her zaman geri dönmeyi başardığı için ‘Terminatör’ olarak tanımlıyorum. Ancak burada kesinlikle bir tehlike potansiyeli olduğunu düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

Döviz piyasaları uzmanı enflasyon baskılarının devam ettiği piyasalarda tahvil getirilerinin de artmasıyla değeri yükselen hisse senetlerinde düzeltme olasılığının da arttığını açıkladı. Schlossberg, “Tahvil getirileri ne kadar yüksek olursa Nasdaq’ta düzeltme olasılığı o kadar artar. Zira Nasdaq temelde paranın serbest kalması varsayımıyla faaliyet gösteriyor. Paranın biraz daha pahalı hale gelmesiyle değerlemeler daralmaya başlayacaktır. Bu yüzden bana kalırsa borsalardaki aşağı yönlü en önemi faktör muhtemelen bu olacaktır” dedi.

Piyasa uzmanı borsalardaki en az %5’lik düşüşlere karşı portföylerde koruyucu yatırımlara yer verilmesini öneriyor.

Bakır fiyatları Fed öncesi düştü

 

Kok kömürü haftalık yüzde 10 yükseldi

 

Küresel piyasalar yön arayışında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ27 Ağustos 2021 14:14

    ALLAH müslüman ülkelerin %80 ile diğer ülkelere vermiş petrolu tekel durumdalar ama abd nin kölesi olmaktan kurtulupda gerçek değerinden petrollerini satamıyorlar.bence petrol çok değerli madenler dolar üzerinden değil karşılığı altın olan paralar üzerinden veya altın veya gümüş üzerinden satılmalıdır.

  • 🤣27 Ağustos 2021 11:51

    Ahahahaha yalana bak 3-5 sene sonra çok daha ucuz olacak o dediğin haçı da al atos portos yaparsın.