E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPetrol fiyatındaki düşüş Rusya için neden önemli---

Petrol fiyatındaki düşüş Rusya için neden önemli

Petrol fiyatındaki düşüş Rusya için neden önemli
11 Kasım 2014 - 14:42 borsagundem.com

Rusya'nın üç yıllık ekonomik programını 100 dolarlık petrol fiyatına göre yaptığı ve düşük fiyatların Rus ekonomisini zorlayacağı iddia edildi

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Petrol fiyatlarındaki düşük seyrin önümüzdeki yıl devam etmesi durumunda Rusya ekonomisinin krize girebileceği iddia edildi.

CNBC’de çıkan haberde analistlerin Rusya’nın geleceği ile ilgili olarak karamsar görüşlere sahip olduğu belirtildi. Rus Devleti eski danışmanı Sergei Guriev, petrol fiyatlarının 82 dolar seviyesinde seyretmesi durumunda yüksek fiyatlar üzerine kurulmuş Rus ekonomisinin ciddi problemlerle karşılaşacağını vurguladı

Rus ekonomisinin önümüzdeki üç yıllık planının 100 dolarlık petrol fiyatına bağlı kalınarak hazırlandığına dikkat çeken Guriev, fiyatların düşük seyretmesi durumunda Rusya’nın büyük sıkıntılar yaşayabileceğini iddia etti.

Enerji ithalatı Rusya’nın en büyük ihracat gelirini oluşturuyor. Renaissance Capital Bank’ın verilerine göre 2013 yılında 526 milyar dolarlık ihracat yapan Rusya’nın 372 milyar dolarlık ihracat geliri sadece petrol ve gaz satışından oluşmaktaydı.

Bu sebeple petrol fiyatlarının seyri ve Ukrayna gerginliğinin ne kadar daha süreceği Rus ekonomisini yakından ilgilendiriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)