E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPetrol etkisi görülecek mi ?---

Petrol etkisi görülecek mi ?

Petrol etkisi görülecek mi ?
13 Eylül 2022 - 08:30 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor.


ABD ham petrolü, Haziran ortasından bu yana yaklaşık %30 düşüşle varil başına 90 doların altında ve kabaca Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden önce işlem gördüğü yerde seyrediyor.

Petrol fiyatlarındaki gevşeme, piyasaları ABD'de manşet enflasyonun sabit kalacağı veya yavaşlayacağı ve bunun gelecekteki faiz oranı artışlarına duyulan ihtiyacı azaltabileceği konusunda iyimser hale getiriyor.

ABD Merkez Bankası'nın faiz artırım trendi açısından kritik öneme sahip olan Ağustos ABD tüketici fiyat verileri bugün açıklanacak ve manşet yıllık enflasyonun Temmuz'daki %8.5'ten %8,1'e gerilemesi bekleniyor ki bu değer Haziran zirvesinin tam bir yüzde puanı altında, ancak " enerji ve gıda fiyatları hariç çekirdek oranların %5,9'dan %6,1'e yükselmesi bekleniyor.

Faiz oranı vadeli işlemleri, Federal Rezerv'in gelecek haftaki politika toplantısında gösterge faiz oranını 75 baz puan artırması için %90'lık bir şansa işaret ediyor. İki yıllık ABD Hazine getirileri, piyasaların bu ayın sonunda 75 baz puanlık bir Fed faiz artışını tamamen fiyatlandırmasıyla %3,58 ile 15 yılın en yüksek seviyesine yükseldi. Ve vadeli işlem piyasaları, Mart ayında Fed'in "terminal oranı"nı yaklaşık %4 olarak görüyor.

Bugün yayınlanan Asya verileri, bölgesel ekonomileri için bulutlu/belirsiz bir resim sundu. Japon toptan satış fiyatlarındaki yıllık %9'luk artış ile şirket marjları üzerinde baskıya işaret ederken, Ağustos ayı kazançlarındaki yavaşlama bir miktar rahatlama umudu taşıyor

MSCI'nin Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisseleri endeksi, Güney Kore Kospi'nin %2'lik artışının öncülüğünde %0.6 yükselirken, Japon Nikkei de %0.3'ü yukarıda. S&P 500 vadeli işlemleri, Avrupa vadeli işlemleri gibi yatay.

Döviz piyasalarında dolar son zamanlardaki zirvesinden kısmı düzeltmeye geçmiş durumda. Avrupa'da geçen haftaki faiz artırımının rüzgarları, euro'nun sıçrama yapmasına ve paritenin 1.0127$'ın üzerine çıkmasına neden oldu.

ABD Hazine tahvilleri, dünkü cansız denebilecek ihracın ardından yükselişte. 30 yıllık getiri yaklaşık 6 baz puan artarak yaklaşık %3,5'e ulaşırken, 10 yıllık gösterge getirileri, %3.5506'lık iki yıllık verimin altında 3.3405'te.

Asya borsaları yükselişte

 

Metal fiyatları doların zayıflaması ile arttı

 

Günün önemli şirket haberleri 13/09/2022

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)