E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol, ekonomi nedeniyle baskı altında kalıyor---

Petrol, ekonomi nedeniyle baskı altında kalıyor

Petrol, ekonomi nedeniyle baskı altında kalıyor
23 Kasım 2022 - 09:59 borsagundem.com

Petrol fiyatları, küresel ekonomik yavaşlamaya ilişkin devam eden endişeler nedeniyle baskı altında.

Petrol fiyatları, özellikle dünyanın en büyük petrol ithalatçısı olan Çin'de olmak üzere küresel ekonomik yavaşlamaya ilişkin devam eden endişeler nedeniyle bugün yatay seyrediyor.

Montel-Foreks'in haberine göre, Brent ham petrol Kuzey Denizi petrolü Ocak 2023 vadeli kontrat bugün en son 0,05 USD artışla 88,41 USD/varil seviyesinden işlem gördü. Muadili Batı Teksas (WTI) petrolü Ocak 2023 kontratı ise 0,10 USD artışla 81,05 USD/varil seviyesinden işlem gerçekleştirdi.

Brent, bu hafta pazartesi günü ocak ayının başından bu yana ilk kez 83,00 USD/varil altına inmişti. Ancak küresel bir resesyon korkusu, ham petrol fiyatlarını Mart ayında ulaştığı 139,00 USD/varil üzerindeki 14 yıllık zirvesinin oldukça altında işlem görüyor.

ANZ Bank analistleri bir notta, “Ham petrol fiyatları Salı günü Suudi Arabistan'ın Kuveyt'le birlikte OPEC+'ın üretimi artırmayı düşündüğü fikrini reddetmesiyle yükseldi. En büyük OPEC üreticisi gerekirse daha fazla kesinti yapmaya hazır olduğunu bildirdi” ifadelerini kullanıyor.

OPEC+ grubu Kasım ayından itibaren resmi üretim hedeflerini 2 milyon varil/gün düşürme kararını uygulamaya başladı ve bu politikanın 2023'ün sonuna kadar yürürlükte kalması bekleniyor.

Rusya'dan kritik 'petrol' açıklaması

 

Goldman Sachs petrol beklentisini revize etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)