E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriPetrol devlerine mahkeme uyarısı!---

Petrol devlerine mahkeme uyarısı!

Petrol devlerine mahkeme uyarısı!
27 Mayıs 2021 - 12:09 borsagundem.com

Hollanda'da bir mahkeme, dünyanın önde gelen petrol şirketlerinden Shell'in sera gazı salınımını azaltmak için daha hızlı davranması gerektiğine karar verdi

Hollanda mahkemesi, dünyanın başlıca petrol ve doğalgaz şirketlerinden olan Shell’in sera gazı salınımını azaltmak için elini çabuk tutması yönünde karar açıklarken, ABD’nin iki büyük petrol şirketine de hissedarlar tarafından, iklim değişikliği ile mücadelede yapılması gerekenler geciktiği için için tepki gösterildi.

Anglikan Kilisesi’nin yatırım fonunu yönetenlerden Bess Joffe, “Bugün olanlar büyük petrol şirketlerine sert bir uyarıydı” değerlendirmesi yaparken, şirket yöneticilerine “yatırımcılar ve hukukçular tarafından hesap sorulduğunu” ifade etti.

HİSSEDARLAR HIZLANDIRABİLİR

Dünyanın en büyük petrol şirketlerinin üçünde yaşanan gelişmeler iklim değişikliği ve sera gazı salınımının azaltılmasını isteyen hissedarlar nedeniyle şirketlerin önceliklerini tahmin edilenden daha hızlı gerçekleştirmek zorunda kalabileceğine işaret etti.

Exxon Mobil yönetim kurulundaki iki koltuğa, aktivist bir hedge fonun adayları otururken, hissedarlar şirketin iklim değişikliğine etkisi ve lobi çalışmaları hakkında kamuya daha fazla bilgi vermesini sağlayacak bir kararı onayladılar.

MAHKEME YETERSİZ BULDU

ABD’li Chevron’un hissedarları şirket yönetiminin sera gazı salınımını azaltması için çağrıda bulunurken, bir mahkeme, Shell’in sera gazı salınımını azaltma hedeflerini yetersiz buldu.

Chevron, ConocoPhillips ve Phillips66 gibi petrol şirketlerinin genel kurul toplantı gündemlerine emisyonların azaltılması için çağrı kararlarının alınmasını sağlayan iklim değişikliği aktivistlerinden Mark Van Baal, kararların hissedarların en az yüzde 58’inden destek aldığını ifade etti ve şöyle dedi:

Yatırımcılar emisyonları ileride değil, derhal azaltarak harekete geçmenizi istiyoruz diyorlar.

Portföy şirketlerinin sermaye şartları yükseldi

Gümüşün seyrini neler etkileyecek?

Eski Dünya Bankası yöneticisi: Bitcoin dijital altın olarak kalacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)