E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEski Dünya Bankası yöneticisi: Bitcoin dijital altın olarak kalacak---

Eski Dünya Bankası yöneticisi: Bitcoin dijital altın olarak kalacak

Eski Dünya Bankası yöneticisi: Bitcoin dijital altın olarak kalacak
27 Mayıs 2021 - 09:47 borsagundem.com

Dünya Bankası'nın önceki baş ekonomisti ve Eski ABD Hazine Bakanı Lawrence Summers, Bitcoin'in neden kalıcı olacağını düşündüğünü açıkladı.

Bitcoin (BTC), geçtiğimiz yıl sonu başladığı ralliyle bireysel yatırımcıların yanı sıra, kurumsal yatırımcıların ve ana akımından da ilgisini çekti. Kripto para, CoinMarketCap verilerine göre 20 bin doları geçtiği 16 Aralık 2020 ve tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 64.863 dolara ulaştığı 14 Nisan arasında değerini üç kattan fazla artırdı.

Ne var ki Bitcoin, yalnızca hızlı değer artışı nedeniyle ilgi görmüyor. Koronavirüs salgını nedeniyle para basma faaliyetlerinin hızlandığı ve enflasyonun tırmandığı bir ortamda Bitcoin, enflasyona karşı koruma ve "dijital altın" olarak altının yerini alacak bir değer saklama aracı olarak görülüyor.

Dünya Bankası'nın önceki baş ekonomisti ve Eski ABD Hazine Bakanı Lawrence Summers, 22 Mayıs'ta Bloomberg'in Wall Street Week programında gerçekleştirdiği röportaj sırasında Bitcoin'in neden kalıcı olacağını düşündüğünü açıkladı. İnsanların devletin günlük işleyişinden bir bakıma ayrı hissettiren bir varlığı elinde bulundurma isteği olduğunu belirten Summers, bu varlığın uzun bir süredir altın olduğunu söyledi.

Summers, şöyle devam etti:

Kriptonun güvenlik arayan ve servetini saklamak isteyenler için üzerinde anlaşılan biçim olma şansı olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle kriptonun kalıcı olacağını, hatta muhtemelen bir tür dijital altın olarak kalıcı olacağını tahmin ediyorum.

Bitcoin'in günlük ödemelerde kullanılacağı bir tür "liberteryan cennetin" habercisi olup olmadığı konusunda ise şüpheleri olduğunu söyleyen Summers, yine de kripto paranın internet üzerindeki ticaretin önemli bir parçası olacağını düşünüyor.

Kripto paralarda kâr satışları görülüyor

Kripto paralar yeniden değer kaybetti

İran'dan kripto paralarda kritik yasak!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gercekler 27 Mayıs 2021 10:42

    Bütün coinler her zaman yok olabilir, yok edilebilirler! cüzdanlar yok olabilir yok edilebilirler!! ilgili borsalar yok olabilir yok edilebilirler! Yazılımı silindi mi işleri biter. Hiç biri resmi olarak tanımaz! Bu coşnler asla değişim aracı( gercek para olamazlar! Zaten devletler ve devlet vatandaşları buna izin vermezler!! Para ile senyoraj hakkı devletlere aittir ve kamu için kullanılır. yani bütün insanlara aşttir. , bireylere bu hak devredilmez! Coinler ne para olabilir ne de varlık olabilir... sadece finasal oyun jetonudurlar... Gercek tanım budır! Fşnasal ponzi oyunu coini!! Gerisi boş yaygara! Yeni oyıncu çekme muhabetleri

  • Borsa 27 Mayıs 2021 13:52

    Borsada can yok millet buralarda iyi kötü vakit geçiriyor.Borsaya yatırımcıyı çekmek için kar marjlarını yükseltmek, küçük yarımcıyı soymaya çalışanlara ağır yaptırımlar getirerek soyguncudan alınan paranın tekrar ilgili hisseye yatırılması gerek.Hırsızı yakaladın mı kazandığınj 10 katı ceza kes o parayı yine aynı hisseye yatır.Yatırımcı kazansın.