E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol Ağustos'ta yaklaşık yüzde 9 geriledi---

Petrol Ağustos'ta yaklaşık yüzde 9 geriledi

Petrol Ağustos'ta yaklaşık yüzde 9 geriledi
31 Ağustos 2017 - 08:10 borsagundem.com

Petrol, Harvey kasırgası ve artan üretimin etkisiyle Ağustos'ta yaklaşık yüzde 9 geriledi

Benzin, 2013'ten beri en uzun yükseliş serisindeki kazançlarını artırdı ve Petrol , Harvey tropik kasırgasının ardından rafineri faaliyetlerinin kapalı kalmayı sürdürmesiyle birlikte geriledi.

Motor yakıtı fiyatlarındaki artış, New York'taki işlemlerde yüzde 6.6'ya kadar tırmandı.Motor yakıtı ardı ardına sekizinci seansta da yükselirken, Petrol ABD ham petrol stoklarının gerilemesine rağmen değer kaybetti.

ABD'de Motiva Enterprises LLC'nin Port Arthur tesisi dahil olmak üzere petrol rafinerisi kapasitesinin yüzde 23'ü kullanım dışı durumda bulunuyor.

ABD petrol fiyatları, Harvey kasırgasının ham petrol işleme sürecini durdurmasının etkisi ve yatırımcıların artan OPEC'in arz kısıntılarına karşın artan üretimi değerlendirmesiyle, bu ay yaklaşık yüzde 9 geriledi.

Sydney'de Fat Prophets analisti David Lennox, “Artık bu sel nedeniyle rafinerilerin ne kadar süre kapalı kalacağıyla ilgili” dedi ve “Harvey kasırgası geride kaldığı zaman piyasa için sınav, mevsimselliğin güçlü olduğu dönem dışında ABD talebinin ne kadar güçlü olduğunu görmek olacak.” diye devam etti.

Nymex'te işlem gören Ekim vadeli WTI petrol, varil başına 45.91 dolardan işlem gördü. Ekim vadeli Brent petrol kontratları ise 50.82 dolar seviyesinden alıcı buldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)