E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriPetkim'den temettü ve bedelsiz açıklaması---

Petkim'den temettü ve bedelsiz açıklaması

Petkim'den temettü ve bedelsiz açıklaması
15 Ocak 2016 - 15:29 borsagundem.com

Petkim'de merak edilen bedelsiz, temettü konuları şirketin en yetkili ağzı Sadettin Korkut tarafından cevaplandı.

BORSAGUNDEM.COM

Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut, BloombergHT'de katıldığı canlı yayın programında temettüden bedelsize, Petkim Specialities, Star Rafinerisi ve kâr oranına kadar yatırımcıları ilgilendiren birçok konuda açıklama yaptı.

Petkim temettü dağıtacak mı?

"Petkim yüzde 50 civarında temettü dağıtabilecek durumdadır" diyen Korkut, para çıkışına neden olacak yeni bir yatırımlarının olmaması nedeniyle temettü konusunda olumlu görüş bildirdi.

Bedelsizde son durum

"Yüzde 50 bedelsiz konusunda yönetim kurulumuzun bir kararı vardı bu konuda müracatlarımızı yaptık. Olumlu sonuçlarını çok kısa sürede alacağımızı düşünüyorum" dedi.

2016'da Star Rafinerisi'nden pay alınacak mı?

Star Rafinerisi'nden yüzde 7 ile 10 arasında bir hisse almayı planladığımızı daha önce açıklamıştık diyen Korkut, "Bu konuda görüşmelerimiz son derece olumlu devam ediyor. Sürece göre gerekli bilgilendirmeleri yapacağız. Bu hisse alımı Petkim'e değer katan bir konu olacaktır." dedi.

Petkim petrol düşüşünden etkilenecek mi?

Petrol konusunda çok spekülatif konuşmalar yapılıyor. Bizim için ideal olan, ülke için ideal olan aslında petrol de pek 50 doların altına inmesin, 60 doların da üzerine çıkmasın. Bu bizim için çok iyi. Neden bizim için çok iyi? Çünkü ülke olarak ihracatımızın büyük bir kısmını gelirini petrolden elde eden ülkelere yapıyoruz. O ülkelerdeki ekonomilerin olumsuz etkilenmesi bizim için olumlu değildir."

Sadettin Korkut'un yukarıdaki konularda daha detaylı açıklamalarını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

video##2329##player

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 20,62
En Yüksek: 20,74
En Düşük: 20,24
Değişim 1,98 %
FK: 7,07
PD / DD: 1,02
İşlem Hacmi 1.158.127.292
Toplam Adet: 56.279.530
Ağırlıklı Ort.: 20,56
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)