E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPentagon'un 'gizli ordusu' deşifre oldu---

Pentagon'un 'gizli ordusu' deşifre oldu

Pentagon'un 'gizli ordusu' deşifre oldu
19 Mayıs 2021 - 09:03 borsagundem.com

Newsweek, iki yıl süren araştırmasının sonucunda, Pentagon’un, son 10 yılda yaklaşık 60 bin kişilik büyük gizli bir ordu kurduğunu iddia etti. Gizli ordudaki asker sayısının CIA’nin “yer altı” görevli sayısından 10 kat daha fazla olduğunu belirtti.

Pentagon’un bu programında yer alan yaklaşık 130 özel şirketin her yıl en az 900 milyon dolar harcadığı kaydedilen haberde, bu şirketlerin, sahte isimler altında çalışan kişiler için sahte belgeler oluşturduğu, faturalarını ve vergilerini karşıladığı, Ortadoğu ve Afrika’nın en ücra köşelerinde bile dinleme ve gözetim için özel cihaz, ekipman ürettiği belirtildi.

Gizli ordunun yarıdan fazlasını ABD Ordusu Özel Harekât Kuvvetleri’nin oluşturduğu aktarılırken, temel görevinin, savaş bölgelerinde ve hasım ülkelerde “terörist takibi” olduğu kaydedildi. Bu ordunun en yeni ve en hızlı büyüyen grubu, sahte isimler altında çalışan ve internette bilgi toplayan siber savaşçılar. Bu savaşçıların ayrıca sosyal medyada etki kampanyalarına katıldığı ifade edildi.

ABD'den Libya'ya 7 yıl sonra ilk ziyaret

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet19 Mayıs 2021 13:42

    Pentagon un gizli ordusunun kuruluş amacı ihtilal yapmaktır. Gerektiginde yönetime el koymak içindir. Bu Trump cilarin işi gibi geliyor bana

  • ZEYREK ZEMHERİ19 Mayıs 2021 10:05

    Gizli ordu kursa ne olacak.Rusya nın söyle kaliteli blir kaç nükleer bombası abd veya istediği tüm ülkeleri haritadan siler.