E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPentagon: Rusya, hava üstünlüğünü elde edemedi---

Pentagon: Rusya, hava üstünlüğünü elde edemedi

Pentagon: Rusya, hava üstünlüğünü elde edemedi
25 Şubat 2022 - 21:11 borsagundem.com

ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) üst düzey bir yetkili, Rusya'nın Ukrayna'da hava üstünlüğünü elde edemediğini ve ilerleyişlerinin tahmin edildiği kadar hızlı olmadığını söyledi

Rusya'nın, Ukrayna'ya askeri müdahalesi üzerine bir grup gazeteciye açıklamada bulunan üst düzey Pentagon yetkilisi, bu ülkenin kuzey, doğu ve güney olmak üzere üç koldan ilerlemeye devam ettiğini belirtti.

Yetkili, Rus birliklerinin kuzeyden Kiev'e doğru ilerleyişinin önemli direnişle karşılaştığını belirterek, "Üç kolda da genel olarak son 24 saat içinde Rusların ivme kaybettiğini gördük. Bekledikleri kadar hızlı ilerleyemiyorlar." dedi.

Rusya'nın şu ana kadar Ukrayna'ya 200'den fazla füze fırlattığını belirten yetkili, "Aynı zamanda Rusya'nın halen Ukrayna'da hava üstünlüğü elde edemediklerini değerlendiriyoruz. Birçoğu saldırılarla vurulsa da Ukrayna'nın hava savunma sistemleri çalışıyor. Füzelerin yanı sıra uçakları da var." ifadesini kullandı.

Fed'in son raporunda Rusya-Ukrayna krizi vurgusu

 

IMF Başkanı: Rusya'ya yaptırımlar krizin ekonomik etkisini artıracak

 

NATO Ukrayna'ya hava savunma sistemi dahil daha fazla silah verecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ26 Şubat 2022 11:08

    Haydi be ordan rusya uçakları elini kolunu sallayarak 500 metre yükseklikten kuş gibi ucuyorlar idi.madem o kadar bu işi engelleyecektiniz.verseidinizya petroit stinger daha ağır silahları ve f 35 ucaklarını.bunlar danışıklı döğüşler bence.

  • Türkoğlutúrk26 Şubat 2022 10:57

    İlan verin gazeteye,yerimize savaşacak ABD menfaatleri uğruna canını kaybedecek salaklar aranıyor.kesin bulursunuz.

  • Mucise Reis ;)25 Şubat 2022 22:59

    Biden defolup gitmeli. Fransızlarla ABD lilerçok iyi ilişkiler kurmaya başladı bile. Yani, Türkiye Trump yanlısı liderleri var deniyor :D İngilizler demenfaatleri için fransa-abd ile iyi kanka durumunda. Almanya zaten avrupa devletierinin koruyucusu durumunda.  Biz otomatikman dışlandık. :D Neyse bizleri karıştırmasınlar,  Biz kendimiz için savaşırız. Ukraynadan ABD kaliteli personeli davet etmiş deniyor, uzay, nükleer, petrol, arge, uçak modelleri, uzay hava araçları, tank ve alternatif motor firmalarında ki muhendisler vb. vb. Sanırız ABD buradan el altından ulkesıne göturecek bizim iha-siha jet motoru, altay tankı moturu vb. projeler yine askıya düşecek. Bizlerde oradan bazı proje insanlarını Türk firmalara iş teklifi ederek almalıyız. aselsan, bayraktar, alternatıf uçak ve roket ureten fırmalarımız ...TC vatandaşlıgı verip işimize yaracak insanları aileleriile almalıyız.

  • mezarci 25 Şubat 2022 22:21

    Ukrayna sadece bir yem,amac rusyayi tamamen yipratmak ve economik olarak tamamen izole edilmis durumda.....

  • Yorum25 Şubat 2022 22:04

    Haa herşey hesaplayıp kitapla mışsınız önceden Rusyanın ukraynayı nasıl işkal edeceğini nereden gireceğini ne hızla işgal edeceğini bile biliyorsunuz madem niye zelinskiyi ayarttınız niye ukraynalıların kanına girdiniz bu ölenler sizin keyfiniz veya siyasi askeri emelleriniz içini mi ölüyorlar birde zelinski natoya gireceğini sanıyordu