E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNATO Ukrayna'ya hava savunma sistemi dahil daha fazla silah verecek---

NATO Ukrayna'ya hava savunma sistemi dahil daha fazla silah verecek

NATO Ukrayna'ya hava savunma sistemi dahil daha fazla silah verecek
25 Şubat 2022 - 20:15 borsagundem.com

NATO'dan Ukrayna zirvesi sonrası yapılan açıklamada, "Putin'in saldırı kararı korkunç bir stratejik hata" denildi

NATO Devlet ve Hükümet Başkanları, Ukrayna'daki gelişmeler kapsamındaki güvenlik durumunu görüşmek üzere bugün telekonferans yoluyla bir araya geldi.

NATO Olağanüstü Zirvesi'nde, liderler, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesini ve son gelişmeleri ele aldı.

NATO, Ukrayna zirvesi sonrası yaptığı açıklamada, "Putin'in saldırı kararı korkunç bir hata" dedi.

NATO GENEL SEKRETERİ’NDEN RUSYA’YA UYARI

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası toplanan NATO Liderler Zirvesi'nin ardından açıklama yaptı. Ukrayna'ya desteklerinin devam edeceğini vurgulayan Stoltenberg, "Bugün, liderler ayrıca Ukrayna'ya desteğimizi sürdürmemiz konusunda mutabık kaldı. Şu anda gördüğümüz tam teşekküllü bir işgal. Havadan, karadan ve denizden saldırı yapıyorlar. Şu anda Kiev'e yaklaştıklarını görüyoruz" ifadelerini kullandı. Öte yandan Stoltenberg, İttikfak'ın Ukrayna'ya hava savunma sistemi dahil olmak üzere daha fazla silah vereceğini söyledi.

Stoltenberg'in açıklamalarından satır başları:

Bu hata yüzünden Rusya bedel ödeyecek. Burada daha fazlasını yapmak için hazır olmalıyız. Biz de bedel ödeyebiliriz, ona rağmen yapmalıyız çünkü uzun bir süreç bu. Rus vatandaşlarına çağrım; Bu Rusya'yı dünyada daha saygın hale getirmeyecek, çocuklarınız için daha güvenli hale getirmeyecek. NATO karşılık gücü unsurlarını, karada denizde faal hala getiriyoruz. Müttefiklerimiz binlerce daha fazla askeri ittifakın Doğu kanadına gönderdi.

"UKRAYNA'YA DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK"

Biz her müttefiki korumak için her şeyi yapmaya hazırız. Bugün, liderler ayrıca Ukrayna'ya desteğimizi sürdürmemiz konusunda mutabık kaldı. Gürcistan, Moldova ve Bosna Hersek gibi ülkelere daha fazla destek vermeliyiz. Kendi özgür iradeleriyle seçtikleri yolu desteklemeliyiz. Güçlü bir trans atlantik bağı olmadan Avrupa güvende olamaz.

NATO'DAN UKRAYNA'YA HAVA SAVUNMA SİSTEMİ

Öte yandan Stoltenberg, İttikfak'ın Ukrayna'ya hava savunma sistemi dahil olmak üzere daha fazla silah vereceğini söyledi.

‘RUSYA'YI SWIFT SİSTEMİNDEN ÇIKARIN' ÇAĞRISI

NATO Zirvesi'nde liderlere seslenen Çek Cumhurbaşkanı Milos Zeman, Batı'nın Rusya'yı SWIFT sisteminden çıkarması gerektiğini, aksi takdirde Ukrayna'nın birkaç gün içinde düşeceğini söyledi.

Zeman, “İki seçeneğimiz var: ya Rusya'yı SWIFT'den çıkaracağız ya da birkaç gün içinde Ukrayna'nın Rusya tarafından tamamen işgal edildiğini göreceğiz. Ben ilk seçenekten yanayım” dedi.

'EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE KINIYORUZ'

NATO'nun Ortak Sefer Gücü (JEF) ülkelerinin liderleri, "Rusya'nın Ukrayna'ya askeri saldırısını mümkün olan en güçlü şekilde kınadıklarını" açıkladı. 

NATO'nun Ortak Sefer Gücü (JEF) İngiltere, Danimarka, Estonya, Finlandşya, Latvia, Litvanya, Hollanda, Norveç ve İsveçten oluşuyor.

NATO'nun Birleşik Krallık liderliğindeki görev grubu ortak bir açıklamada, "özgür ve egemen bir Avrupa ülkesine yapılan bu vahşi ve sebepsiz saldırıdan dehşete düştüklerini" söyledi. Yetkililer, saldırının "Birleşmiş Milletler Sözleşmesi'nin ve Rusya'nın Helsinki Nihai Senedi, Paris Şartı ve Budapeşte Memorandumu'nun temel taahhütlerin ciddi bir ihlali olduğunu" açıkladı.

Yapılan açıklamaya şu şekilde devam edildi:

"Rusya'yı akan kanı durdurmaya, gerilimi derhal azaltmaya ve kuvvetlerini Ukrayna'nın egemen ve uluslararası kabul görmüş sınırlarının dışındaki mevzilere çekmeye çağırıyoruz. Ukrayna'nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü 'güçlü bir şekilde' destekliyoruz."

Erdoğan: NATO kararlı bir adım atmalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO zirvesine katıldı

İngiltere Başbakanı Johnson'dan 'acil' kodlu çağrı

Kiev'deki Türk vatandaşlarının tahliyesi başladı

Rusya, Avrupa Konseyi üyeliğinden çıkarılıyor

Putin'den Ukrayna'da darbe çağrısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU26 Şubat 2022 11:54

    sataş bitti bitecek uyanında balığa gidelim.

  • Abdul26 Şubat 2022 08:49

    Amerika birçok ülkede savaş çıkardı şimdi ukraynada hani nerde Amerika sadece izliyor nerde NATO yine başardı Amerika iki ülkeyi birbirine düşürdü

  • Aklı yok Fikri var26 Şubat 2022 09:53

    Yaprak kafalı ya , saldıran Ruslar adam halen ABD diye ağlıyor, ne istiyorsun 3. Dünya savaşı çıksın, NATO askeri olarak Türk askeri Rusya'ya karşı mı savaşsın, peki sonra kim bundan ne çıkar elde edecek

  • Vereceğiz26 Şubat 2022 02:11

    Hemen vermeyin ama rusya işgali tamamlasın, kukla hükümet geçsin başa, onca masum insan hayatını yitirsin sonra berirsiniz hava savunma sistemi. Kan emiciler rusyaya yem ettiniz okadar masumu sırf kendi çıkarlarınız için. Lanetler olsun size.

  • Mehmet26 Şubat 2022 00:58

    Kınama yerine kına yakın. ..

  • Philadelphos26 Şubat 2022 00:49

    Good morning

  • Mucise Reis ;)25 Şubat 2022 23:25

    Tipik ABD oyunları,rakipleri dengele,rakipleri eşitle süreç uzasın. Putin kayıplardan sorumlu olsun, başarısız  olsun, Rusya da lider değişimi olsun, kargaşa çıksın. ABD habire kendisi için Ukraynalıları yakmaya devam ediyor. Basbas bağırırdın rusya gelecek girek uygu istihbarat fba ajan bilgileri vb diye gönderseydin zamanında ... Mifer gönderen Almanya unutulmazlar arasına girdi zaten... ABD ise savaş olmadan engellerdi. Ben abd nin kasıtlı olarak bu işleri tımandırdığını düşünüyorum... ABD savaşı başlattı. Rusya ya iç siyasetine oynuyor...

  • Yorum25 Şubat 2022 22:11

    Fransa Amerika Almanya kanada nerede Avusturya nerede niye onlar yok onlar rusyaya iş anlaşmaları mı yapıyorlar yoksa hep Bi arka kapı oluyor nedense

  • Savaşa Hayır25 Şubat 2022 21:22

    Nasıl en güçlü şekilde kınıyorsunuz yani hep birlikte bağırarak mı??

  • ...26 Şubat 2022 06:55

    Onlar doldurmuş peşinde,bir diğer salağı savaşa sokma derdinde.abd silah satıp batışını erteleyecek