E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPaşinyan perişan---

Paşinyan perişan

Paşinyan perişan
02 Ekim 2020 - 09:13 borsagundem.com

Ermenistan Başbakanı Paşinyan ülke içinde ciddi sorunlar yaşamaya başladı. Azerbaycan ordusunun ilerleyişi halkın güvenini sarstı, Türk mallarına boykot isteyen Paşinyan’ı esnaf ‘Batarız’ diye reddetti

Ermenistan’daki gelişmelerle ilgili Ankara’ya gelen ‘son durum değerlendirme raporu’, Başbakan Nikol Paşinyan’ın ciddi sorunlar yaşamaya başladığını ortaya koydu.

ANKARA’YA GELEN RAPOR
Paşinyan’ın ülke içinde inanılırlık ve güvenirliğini önemli ölçüde kaybettiğinin altı çizildi. Rapordan bazı ayrıntılar şöyle:

CİDDİYE ALAN YOK
“İyice köşeye sıkışan Paşinyan, iç kamuoyuna, ‘Türkler bizi 100 yıl önce kesti. Şimdi de kesmek istiyor’ gibi propagandaya başladı ama kendisini içeride de ciddiye alan yok. Paşinyan’ın dış dünyada da beklediği desteği alamaması Erivan’da şaşkınlık yaratmış durumda.

PUTİN SIRT ÇEVİRDİ
Başta ılımlı gibi gözüken, ancak bir süre sonra tüm siyasi rakiplerini hapse atmaya başlayan Paşinyan siyasi ve ekonomik açıdan köşeye sıkıştıkça, Azerbaycan’ı hedef göstermeye başladı. Rusya’nın çatışmalar başladıktan 4 gün sonra devreye girme çabaları dikkat çekici. Rusya da Paşinyan’a sıcak bakmıyor. Paşinyan’ın hapse attığı sonra kefaletle serbest bıraktığı eski Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan’a Moskova’nın doğum günü mesajı göndermesi manidardı. Moskova’nın bu tutumu Erivan yönetiminde rahatsızlık yarattı.

PKK İLE GÖRÜŞME
Ermenistan yönetimi ile terör örgütü PKK arasındaki organik bağlar son dönemde iyice arttı. Dağlık Karabağ’a getirilen PKK’lılardan sözde lider konumda olanların, Ermenistan yönetiminde kimlerle görüştükleri tek tek tespit edilip kayıt altına alınmış durumda.”

BOYKOT İSTEDİ, ESNAF REDDETTİ
Ermenistan yönetimi tarafından Türk mallarına boykot çağrısı yapıldı. Önceki gün ilan edilen boykot kampanyasına bazı büyük süpermarket zincirlerinin uyma kararı alarak Türk mallarını raflarından boşalttığı öğrenildi. Ermenistan’daki 60 bine yakın irili ufaklı girişimci ise öneriye karşı çıktı. Neredeyse tüm hafif sanayi ürünlerinin Türkiye’den getirildiğini dile getiren işletmeciler, Türk mallarına uygulanacak boykotun ekonomiye darbe vuracağından endişeli. Konuyla ilgili açıklama yapan Ermenistan Ticaret Odası Başkanı Vagram Mirakyan, Türk mallarına boykot fikrinin bir gecede gerçekleştirilemeyeceğini vurgulayarak, “Ülkemizde 80 bin irili ufaklı özel girişimci mevcut. Bunlardan 60 bini genelde Türk ham madde ve hazır ürünleriyle çalışıyor. Bir gecede tüm Türk mallarını boykot edelim dersek bu 60 bin girişimci işsiz kalır” ifadelerini kullandı.
(Uğur Ergan /Hürriyet)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet02 Ekim 2020 14:19

    Aşırı milliyetçilik (irkcilik) Hitler almanyasina çok pahalıya mal oldu. . Avrupa da 30 milyon insan öldü. .. Avrupa hala akillanmamis. . Böyle tipler hala prim yapabiliyor. ..

  • türk02 Ekim 2020 11:26

    Tipini..kolombiyali uyuşturucu baronlarına benziyor  :D 

  • Vb02 Ekim 2020 11:07

    CHP de tık yok .... Tüm Türkiye Azerbaycan ile yatıp kalkıyor .... bunlar  duymadım görmedim modundalar .... gör bunları Türkiyem

  • ZEYREK ZEMHERİ02 Ekim 2020 11:17

    HDP ermenistan yanında olduğuna göre chp de çaklak sesler var chp ve iyi parti de ister istemez gönülsüz olsalar bile sanki ermenistan ın yanında mı diye aklımıza sorular geliyor.

  • ANTALYA02 Ekim 2020 10:58

    ERMENİSTANI PKK BİLE KURTARAMAZ.... AKŞAM KÜÇÜK ENİŞTEYİ HABERTÜRKTE ISINMA TURLARIMI ATTIRDILAR BİLMEM BU KONUYUDA SORDULAR... AMA GÜÇÇÜK ENİŞTEDEN BİR CACIK OLMAZZZZZZZZ...

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU02 Ekim 2020 10:47

    ermenistan da devlet mi.kabile devleti .eğer akıllı olsa halkı Türkler ile iyi geçinir rusya fransa ve abd nin uydu devleti olmaz.batı ya acılan kapılarını açar refah içinde yaşarlar.böyle keriz ülkeleri gelen kullanıyor giden kullanıyor.bakın abd nin içimizdeki tüm pislikleri temizlendikce devlet güzel şeyler yapmaktadır.

  • bir dost02 Ekim 2020 10:27

    kahvehane sahibi imajı olan birisine nasıl başbakanlık ehliyeti verilmiş inanılır gibi değil ...

  • mezarci 02 Ekim 2020 10:11

    Allah,in Gazabi Turk/Musluman dusmanlarinin uzerine olsun Amiin

  • vatandaş02 Ekim 2020 09:36

    pkk yi en çok destekleyen bu şerefsizler hatta başımıza musallat eden gurubunda icindeler ..geberin

  • Murat02 Ekim 2020 09:27

    Beter olun yalancı. Hainler