E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıParite için dönüm noktası---

Parite için dönüm noktası

Parite için dönüm noktası
06 Şubat 2014 - 13:04 borsagundem.com

ECB'den bugün yeni bir hamle bekleyenler olduğu kadar son faiz indiriminin etkisini görmek için ECB'nin beklemeyi tercih edeceğini düşünenler de var

Döviz Destek by A1 Capital Menkul Değerler A.Ş. tarafından hazırlanan analiz raporu:
 
"ECB ve Draghi'den Ne Beklenmeli?
Geçtiğimiz hafta gelen beklenti altı enflasyon verileri sonrası piyasanın dikkati bugün gelecek olan ECB para politikası kararları ve Draghi basın toplantısına çevrilmişti.
ECB'den bugün yeni bir hamle bekleyenler olduğu kadar son faiz indiriminin etkisini görmek için ECB'nin beklemeyi tercih edeceğini düşünenler de var. Peki bu yeni hamleler arasında hangi seçenekler var?

Bugün ECB'nin atacağı yeni adımlar arasında politika faizine gelebilecek 10 baz puanlık indirimle birlikte negatif mevduat faizine geçiş en dikkat çekeni. Kimi kuruluşlara göre geçtiğimiz hafta gelen
veriler ECB'de deflasyon endişelerini iyice artırdı ve buna ECB faiz indirimiyle karşılık verecek.
ECB'nin SMP programı için yürüttüğü sterilizasyon çerçevesinde gerçekleştirdiği piyasadan her hafta likidite çekme uygulamasına son vermesi diğer bir beklenti. Bunun bankacılık sisteminde 175 milyar Euro'luk ek bir kaynak bırakması ve faizler üzerinde aşağı yönlü baskı yaratması bekleniyor.
Diğer bir opsiyon ise ECB'nin de Fed ve BoE'nin yaptığı gibi varlık alımlarına gitmesi. Fakat Draghi'nin daha önceki açıklamalarından bu opsiyona çok sıcak bakmadığı biliniyor. Yani varlık alımı (QE) düşük bir ihtimal olarak görülüyor.
Tabi başta da bahsettiğimiz gibi piyasada ECB'nin bugün yeni bir politika adımı atmadan beklemeyi tercih edeceğini öngören önemli bir grup da var.

Önce saat 14.45'de ECB kararlarının açıklanması, sonra 15.30'daki Draghi basın toplantısı sonrası bu beklentilerin hangisi gerçekleşecek göreceğiz fakat, ECB yeni bir hamle yapsa da yapmasa da bugün EURUSD için bir dönüm noktası olabileceğinin altını çizelim."
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)