E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPara politikaları risk iştahını baskılıyor---

Para politikaları risk iştahını baskılıyor

Para politikaları risk iştahını baskılıyor
11 Ekim 2021 - 09:26 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor.

ABD’de tarım dışı istihdam rakamı beklentilerin altında kalırken, işsizlik oranı ve ortalama saatlik kazançlar ise beklenenden daha iyi gerçekleşti. İstihdam verisi sonrasında piyasalarda karışık bir fiyatlama etkili oldu. Enerji fiyatlarındaki yükseliş, ekonomik veri akışları ve merkez bankalarının hamleleri gündemdeki yerini korumaktadır. Bugün yurt içinde ekonomik verilerin yanında TCMB Başkanı Kavcıoğlu’nun TBMM komisyonundaki sunumu takip edilecektir.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler 

10:00 Türkiye – Cari İşlemler Dengesi Önem: Yüksek

10:00 Türkiye – İşsizlik Oranı Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

ABD’de istihdam verisinin takip edildiği cuma gününde hisse piyasalarında dalgalı bir seyir etkili oldu. Son dönemde enerji maliyetlerindeki artış, enflasyon kaynaklı endişeler ve merkez bankalarına yönelik erken sıkılaşma korkuları risk iştahı baskı oluşturuyor. BIST-100 Endeksi cuma gününü %0,08 oranında sınırlı bir yükselişle 1.398,00 puandan tamamladı. ABD borsaları cuma gününü sınırlı kayıplarla tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,93 – 8,95 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 8,94’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Geçtiğimiz haftanın ilk bölümünü satıcılı geçiren endeks, haftanın ikinci bölümünde kayıplarının büyük bölümünü geri aldı. Endekste haftalık kapanış ise ilk güçlü direnç olarak izlediğimiz 1.400 seviyesinin hemen altında 1.398 seviyesinden gerçekleşti. Bu hafta buranın aşılıp aşılamayacağını takip edeceğiz. Endeks burayı aşabilecek ve üzerinde kapanış gerçekleştirebilecek olur ise daha olumlu bir beklenti oluşacaktır. Bu durumda endekste izlediğimiz en güçlü direnç olan 1.425 gündeme gelebilir. 1.425 aşılamadığı sürece yükselişlere karşı temkinli duruşumuzu korumaya devam edeceğiz. Aksi takdirde aşağıda 1.380 ve 1.372 aralığındaki güçlü destek bölgesi bir kez daha test edilmek istenebilir.

Günün önemli şirket haberleri 11/10/2021

Yabancılar hangi hisselerde alım satım yapıyor

Kim Market ve Say Reklamcılık sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)