E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPara akışı hisseye yöneldi---

Para akışı hisseye yöneldi

Para akışı hisseye yöneldi
23 Mart 2022 - 08:36 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor.


FED yetkilileri, enflasyondaki artışı frenlemek için daha keskin faiz oranlarına yönelik piyasa beklentilerini şekillendirmeye yardımcı olurken, sıkılaştırma döngüsünün ekonomide ve işgücü piyasasında bir delik / girdap açabileceğine dair korkuları dağıtmayı başaramıyorlar. St. Louis Fed Başkanı Bullard dün Bloomberg TV'ye verdiği demeçte, "Fed'in enflasyonu kontrol altında tutmak için agresif bir şekilde hareket etmesi gerekiyor."derken, Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester ise; bu yıl geri kalan altı Fed toplantısının "bazılarında" zaten enflasyon çok yüksek dolayısıyla büyük oranda faiz artışlarına ihtiyaç duyulacağını söyledi. Hatırlayalım ; Pazartesi günü de , Fed Başkanı Powell, merkez bankasının oranları yükseltmek için "hızla" hareket etmesi gerektiğini ve 3-4 Mayıs'taki politika toplantısında merkez bankasının faiz oranlarını yarım puan artırmasını neyin engelleyebileceği sorulduğunda ise , "Hiçbir şey" yanıtını vermişti. Yine bir hatırlatma yapalım Powell bugünde konuşacak.

Vadeli işlem piyasalarında Mayıs ve Haziran aylarında yarım puanlık faiz artırımlarına yönelik bir bahisler hızlı şekilde yükseldi. Piyasa artık FED’in fon oranının yıl sonuna kadar %2,25-%2,5 aralığına olmasını bekliyor.

ABD hisse senetlerine baktığımız da , Nasdaq'taki %2'lik artışın öncülüğünde, teknoloji ve diğer büyük büyüme şirketlerinin hisselerinin son zamanlardaki kayıplardan toparlanması ve Nike'ın iyimser sonuçlar açıklamasının ardından yükselmesiyle yükselişle kapandılar. Daha yüksek borçlanma maliyetleri tüketiciler ve birçok işletme için olumsuz olsa da, bankaların kar görünümünü artırmaya yardımcı oluyor.

Asya hisse senetlerine baktığımızda ise ; Tahvilden çıkan yatırımcıların büyük teknoloji ve diğer geri kalmış sektörlere yönelmesiyle üç haftanın en yüksek seviyelerinde seyrediyorlar. MSCI'nin Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisseleri endeksi, Hong Kong, Seul ve Sidney %0,6 bandında pozitifler. Fed'in enflasyonu yatıştırmak için daha agresif bir yaklaşım benimsemesi , tahvil piyasalarındaki geri çekilmelerini genişletti ve Abd İki yıllık Hazine getirileri Mart ayında 76 baz puan artarken , 10 yıllık getiriler ise 60 baz puan artışla 2019'dan bu yana en yüksek olan %2.4154'e yükseldi. Euro 1,1017’den , Brent ham petrol vadeli işlemleri %0,5 artışla 116,13$'dan ve ABD ham petrolü de %0,6 artışla 107,23$dan işlem görmekte.

Endeks hisseleri değişti

 

Günün önemli şirket haberleri 23/03/2022

 

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)