E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÖztürk'ten sahte MİT'çi uyarısı---

Öztürk'ten sahte MİT'çi uyarısı

Öztürk'ten sahte MİT'çi uyarısı
01 Eylül 2016 - 11:08 borsagundem.com

Rahmi Çağan, sahte MİT’çilerden tehdit aldı Almanya’da suikasta uğradı

İşadamı Galip Öztürk, FETÖ/PDY hakkındaki iddialarına bir yenisini daha ekledi. Öztürk, Ordu’dan milletvekili aday adayı olan Rahmi Çağan ile ilgili MİT’te çalıştıklarını öne süren FETÖ bağlantılı kişiler tarafından ziyaret edildiğini ve daha sonra Çağan’ın Almanya’da suikasta uğradığını açıkladı

Fetullahçı Terör Örgütünün kumpasları sonucu hakkında usulsüz davalar açılan ve Batum’da yaşamak zorunda bırakılan Metro Holding Kurucu Onursal Başkanı Galip Öztürk, kendisi gibi paralel yapı mağduru olan Rahmi Çağan’ın geçtiğimiz aylarda Almanya’da maruz kaldığı suikast girişimiyle FETÖ’nün bağlantısı olabileceğini ileri sürdü. Suikast olayından bir-iki ay önce Orduspor eski başkanlarından Av. Ali Mertan ve Ordulu işadamı Ufuk Ateş’in Batum’a giderek kendisiyle görüşme talep ettiğini belirten işadamı Öztürk, “Mayıs ayı gibi Batum’a gelen iki isim, kendilerini MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın gönderdiğini söyleyip MİT adına bir ricada bulunmaya geldiklerini ifade ettiler. Bana, ‘Ordu Belediye Başkanı hakkında çalışma var, soruşturmanın sekteye uğramaması için Rahmi Çağan’a rica edin, Başkan’ın fazla üstüne gitmesin. Sosyal medya hesaplarından Enver Yılmaz hakkında yazmayı bıraksın’ telkininde bulundular” açıklamasını yaptı.

Rahmi Çağan

Bu olaydan iki ay sonra Çağan’ın, Almanya'nın Mannheim kentinde 2 yaşındaki çocuğuyla seyahat ederken arabada suikasta uğraması, saldırganın Alman polisi tarafından yakalanması ve daha sonra soruşturma hakkında gizlilik kararı alınması, ‘olayda FETÖ parmağı mı var’ sorularını beraberinde getirdi. Öztürk, twitter hesabından son yaptığı açıklamada ise, “Av. Ali Mertan’ı aradım. MİT adına kendilerini FETÖ örgütünün nasıl bana gönderdiklerini deşifre etmesini istedim” ifadesini kullandı. Suikast olayının Başkan Enver Yılmaz’la ilişkisi olup olmadığı konusu henüz netlik kazanmazken, suikast girişiminden yara almadan kurtulan Rahmi Çağan’ın Başkan Yılmaz’la ilgili ortaya attığı iddialardan sonra bu olayların yaşanması ve akabinde çocuğunun yanında suikasta uğraması ise merak uyandırdı.

Bilindiği gibi Rahmi Çağan, Ordu’dan AK Parti milletvekili aday adayı olmuş ancak hakkında ortaya atılan çeşitli söylentiler nedeniyle aday yapılmamıştı. Çağan, aday yapılmamasına gerekçe olarak ise FETÖ'ye karşı mücadele vermesi ve işadamı Galip Öztürk’le yakın arkadaş olmasını göstermiş, karalama kampanyasının sorumlusu olarak Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ı suçlamıştı. Çağan, FETÖ’nün hedefinde olduğunu ve sürekli tehditler aldığını da vurgulamıştı.

Ali Ulus

Ordulu iş adamı ve Ak Parti milletvekili aday adayı olan Rahmi Çağan'a Almanya'nın Mannheim kentinde silahlı saldırı düzenleyen ülkücü kökenli Ali Ulus, saldırının hemen ardından Alman polisince yakalandı ve cezaevine konuldu. Hakkı'nda kasten Ada'm öldürmeye teşebbüs suçundan dava açılması beklenen Ulus'la ilgili soruşturmada gizlilik kararı alındı. Ulus'un olayla ilgili olarak Fetö ve Türkiye'deki diğer bağlantıları araştırılıyor...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)