E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemOrtalık kızışıyor: İran, "Vururuz", Biden, "Yapmayın" dedi---

Ortalık kızışıyor: İran, "Vururuz", Biden, "Yapmayın" dedi

Ortalık kızışıyor: İran, Vururuz, Biden, Yapmayın dedi
12 Nisan 2024 - 22:45 borsagundem.com

İran yönetimi, İsrail'e saldırmaları konusunda ABD'ye, "Müdahil olamayın, aksi takdirde Orta Doğu'daki üslerinizi" vururuz dediği, Biden'ın ise bu tehdide karşılık olarak tek kelime ile, "Yapmayın" dediği öğrenildi

İran’ın, Joe Biden yönetimine İsrail ile yaşanacak bir çatışmaya müdahil olmaması gerektiği, aksi takdirde ABD'nin Orta Doğu'daki askeri üslerinin hedef alınacağı uyarısında bulunduğu belirtildi. Biden ise İran'a tek kelime ile yanıt verdi.

ABD'de yayın yapan Axios internet sitesinin 3 ABD'li yetkiliye dayandırdığı haberinde, İran'ın İsrail'le yaşanacak bir çatışmaya ilişkin Washington yönetimine birkaç Arap ülkesi aracılığıyla bu hafta başında mesaj yolladığı belirtildi.

Yetkililer, İran'ın Arap ülkeleri aracılığıyla yaptığı uyarının, İsrail'e yönelik misilleme saldırısının ardından ABD'nin devreye girmesi durumunda bölgedeki ABD üslerinin hedef alınacağı yönünde olduğunu aktardı.

Yetkililerden biri, "İran'ın mesajı şuydu; bize saldıran güçlere saldıracağız, bu yüzden bizimle uğraşmayın biz de sizinle uğraşmayacağız" dedi.

İran'ın ABD yönetimine ilettiği mesajın net olmadığını belirten söz konusu yetkili, Washington'daki istihbarat yetkililerinin değerlendirmesinin İsrail'in yapacağı bir karşı saldırıya ABD'nin katılması durumunda bölgedeki üslerinin hedef alınabileceği yönünde olduğunu kaydetti.

Yetkililerden ikisi ise İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın İngiliz, Alman ve Avustralyalı mevkidaşları ile yaptığı görüşmelerde, Tahran yönetiminin bölgesel bir gerilime yol açmayacak sınırlı bir tepkiyi hedeflediğinin sinyalini verdiğini ileri sürdü.

ABD basınında çıkan haberlerde, İran'ın, 1 Nisan'da Suriye'deki büyükelçilik yerleşkesindeki konsolosluk binasını vuran İsrail'e karşı bugün veya en geç yarına kadar karşılık vermeye hazırlandığı belirtilmişti.

BIDEN'DAN TEK KELİMELİK YANIT: YAPMAYIN

ABD Başkanı Joe Biden, tehdidin ardından Tahran’a yanıtının “Yapmayın” olduğunu söyledi.

Gazetecilere konuşan Biden, ayrıca "Biz kendimizi İsrail'in savunmasına adadık. İsrail'i destekleyeceğiz. İsrail'in savunulmasına yardımcı olacağız ve İran başarılı olamayacak” değerlendirmesini yaptı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İsrail, İran'ın Şam'daki büyükelçilik yerleşkesinde yer alan konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan 2'si general rütbesinde toplam 7 kişi ölmüştü.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail'in Şam'daki İran konsolosluğuna saldırısının ülkesinin topraklarına saldırı anlamına geldiğini belirterek, "Kötü rejim bir hata yaptı, cezalandırılmalı ve cezalandırılacak." ifadelerini kullanmıştı.

ABD Başkanı Joe Biden da İran'ın İsrail'e yönelik saldırı tehditleri karşısında Tel Aviv'e "sarsılmaz" şekilde destek vermeye devam edeceklerini belirtmişti.

Lufthansa'dan 'İran' kararı

 

ABD basınından İran, İsrail'e saldıracak iddiası

 

Bakan Bayraktar, İran Petrol Bakanı Owji ile görüştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mert sal14 Nisan 2024 13:25

    İran dan sonra sıra bizde

  • MERHALET KUŞUÖTMEZ13 Nisan 2024 22:00

    Keşke İran da binlerce nükleer başlıklı füzeler olsa  da israil ve akdenizdeki tüm AB ve ABD ülkelerinin tüm gemilerini de batırsa haritadan silke dünya çok güzellikler içinde yaşar.

  • AHMET ÖZBİLEN13 Nisan 2024 11:09

    Fiilistin ini asıl israil değil ABD ingiltere ve fransa yerle bir etdiğini söylüyor uzmanlar eğer büyük bir savaş çıkmaz ise ab ve abd ülkelerinin ekonomileri batmış durumda olup ancak böyle kurtulabilirler.Tarih boyunca hep böyle yaparak kendileri refah içinde yaşamışlardır.

  • Tufan13 Nisan 2024 11:05

    Güzel tiyatro. Arada iki üç adam ölüyor kazayla:) İsrait irandaki kuzenlerini arayıp "ya bizim yeğen şaşırmış bombayı sizin adamlar çıkmadan atmış kusura bakmayın" demiştir. İranda " önemli değil bende kazayla birkaç adamı öldürüceğim içerideki safların gazını almak için hem iyi oldu böyle iş kızıştımı daha inandırıcı oluyor:)" demiştir.

  • Atasözü13 Nisan 2024 10:29

    Havlayan köpek ısırmaz

  • xyz13 Nisan 2024 11:10

    Bunlar köpek değil malesef KÖPEK BALIKLARIDIR dikkatini çekerim.

  • kılıç13 Nisan 2024 10:18

    iran şamar oglanı oldu israil canım itiyor deyip vurdu tık yok yine boş muabetlerle geçer.iran alıştı bizde alıştık .

  • ALİ KODUŞ13 Nisan 2024 11:07

    içeride birlik beraberlik içinde olmaz ise iran dan sonra ülkemize aynısını yapıp filistin den daha kötü edecekler.Zamanında muhalefet partileri ne der idi yunanistan mı ab ülkeleri mi ırak mı suriye mi abd mi bize saldıracak , eğe ve akdenizde Türkiye haydut devlet gibi operesyonlar yapıyor azerbeycan a verilen silahlardan dolayı ülkemize bizim siyasiler abd ye bizi şikayet ederler idi.

  • Çeçen13 Nisan 2024 01:48

    VURACAKSAN VUR SHOW YAPMA P....K hep ayni atar gider

  • Blöf12 Nisan 2024 23:19

    İran dan bi yol olmaz. Diğer sözde islam cumhuriyetleri gibi