E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıOPEC ABD'ye galip gelebilir---

OPEC ABD'ye galip gelebilir

OPEC ABD'ye galip gelebilir
14 Haziran 2020 - 22:20 borsagundem.com

Küresel petrol piyasaları analistleri, salgın sonrası dönemde piyasa galibiyetinin, OPEC'in elinde olabileceğini öngörüyor.

Küresel petrol piyasaları korona virüs krizinden çıktığı zaman şaşırtıcı bir değişiklik olabilir: OPEC petrolüne daha fazla bağımlılık.

OPEC ve grup ile birlikte hareket eden üreticiler, pandemiden oldukça olumsuz etkilenen ham petrol fiyatlarını desteklemek için milyonlarca varillik üretim kısıntısına giderek şimdilik pazar payından feragat ediyorlar.

ABD'de giderek artan kaya petrolü üretiminden kaynaklı fazlayı dengelemek için daha şimdiden geride kalan üç yılı satış hacmini kısarak geçirdiler. Pandemiden önce tahminciler grubun gelecek yıllarda daha fazla kısıntıya gitmesi gerekeceğini öngörüyorlardı.

Ancak mevcut kargaşa OPEC'e başka bir şans tanıyabilir. Petrol fiyatlarındaki çöküşün tüm dünyada arz yönlü yeni yatırımları boğmasıyla birlikte bazı analistler grubun bulunduğu kötü durumdan yeniden yükseleceğimi düşünüyor.

Goldman Sachs Group Inc. enerji sektörü araştırma birimi yöneticisi Michele Della Vigna, "Pazar payı bakış açısından OPEC gelecek yılların net bir şekilde galibi. Sektörün geri kalanındaki zayıf yatırımlar eninde sonunda onların lehine olacak." dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)