E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıOns altın kritik veri öncesi geriledi---

Ons altın kritik veri öncesi geriledi

Ons altın kritik veri öncesi geriledi
28 Şubat 2024 - 14:25 borsagundem.com

Ons altın, bugün ve yarın açıklanacak ABD verileri öncesinde bir miktar geriledi

Altın fiyatları, yatırımcıların Amerikan Merkez Bankası (Fed)'nın faiz indirimlerinin zamanlamasına ilişkin görüşlerini şekillendirmesine yardımcı olacak önemli ekonomik veriler öncesinde, düşüş yaşadı.

Ons altın 2024,55 dolara kadar geri çekilmenin ardından düne göre yüzde 0,15 düşüşle 2027,03 dolardan işlem görüyor.

Piyasalar TSİ 1630'da açıklanacak olan ABD GSYH verilerini beklerken, Fed'in tercih ettiği enflasyon göstergesi olan çekirdek kişisel tüketim harcamaları (çekirdek PCE) fiyat endeksi perşembe günü açıklanacak.

Analist John Meyer, "PCE verilerinin güçlü kalmaya devam ettiğini ve Fed faiz indirimlerini erteleme olasılığının daha yüksek olduğunu görüyorum ve bu, biraz daha yumuşak ABD dolarını yükseltmeye yardımcı olacak ve kısa vadede altını geri tutacak gibi görünüyor. Merkez bankaları Fed'in faiz indirimi öncesinde artan küresel belirsizliği dengelemek için altın almaya devam edecek gibi görünüyor" dedi.

Fed'in ilk faiz indirimine ilişkin bahisler, yılın başındaki Mart ayına kıyasla Haziran ayına çekildi. Yüksek faizler, getirisi olmayan altına yatırımı caydırma eğiliminde.

Yatırımcılar bu hafta konuşacak olan en az dokuz Fed yetkilisinin yorumlarını takip edecekler.

Gram altında yükseliş sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)