E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemOkulların durumuna ilişkin Bakan Selçuk'tan açıklama---

Okulların durumuna ilişkin Bakan Selçuk'tan açıklama

Okulların durumuna ilişkin Bakan Selçuk'tan açıklama
29 Nisan 2020 - 10:50 borsagundem.com

Korona virüs nedeniyle bir aydan fazladır evden sürdürülen uzaktan eğitime ilişkin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, korona virüs tedbirleri çerçevesinde okullardaki eğitime ara verilerek başlatılan uzaktan eğitim sürecinin takvimine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Selçuk'un açıklamasından satır başları şöyle;

Yapılan mücadele çerçevesinde aldığımız tüm kararları paylaşıyoruz. Bu bilgilendirmeler en şeffaf bir şekilde devam edecek.

Bakanlığımız bünyesinde 1 milyon öğretmenimiz görev alıyor. Uzaktan eğitimin 31 Mayıs'a kadar devam etmesi kararlaştırılmıştır.

Özellikle 11 ve 12. sınıf öğrencilerimizin EBA Akademik Destek Platformuna yoğun ilgisi var. 1 milyona yakın öğrenci bu sisteme kayıt oldu. Öğrencilerimiz EBA'yı kullanıp bağımsız bir şekilde eğitimlerini sürdürüyor.

Telafi eğitimi olacak mı?

Telafi eğitimlerine ilişkin süreci de planladık. Telafi eğitimlerine ilişkin üç aşamalı bir program elimizde var.

MEB olarak bizlere bu salgın yeni tecrübeler kazandırdı. Meslek liselerini güçlendirmek için uğraşıyoruz. Koruyucu maskeden farklı cihazlara kadar çok sayıda ekipman üretimini başardık.

LGS ertelenecek mi?

LGS tarihine ilişkin Sayın Cumhurbaşkanımız kabine toplantısının ardından açıklama yapacak.

Sınıf geçme durumu nasıl olacak?

Sınıf geçme ile ilgili 1.dönemden sorumlu olunacak. Öğrencilerimizin ortalaması kaç olursa olsun bir üst döneme geçecek.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali30 Nisan 2020 06:10

    İlk...Orta..lise...üniversite ler de...çok kalabalık bir ortam var...BİR kişi bir anda yüzkişiyi hasta ederse...yüz kişi bin....kısır döngü gibi çığ olur...NE hastane nede doktor 😷 yeterli kalır...

  • Eco29 Nisan 2020 11:20

    Bilmediği şeyi açıklayamaz

  • Serkan29 Nisan 2020 10:56

    Bilmediğimiz şeyleri açıklamış sayın bakan. Devamını bekliyoruz.