E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemOkullar 31 Ağustos'ta uzaktan eğitimle açılıyor---

Okullar 31 Ağustos'ta uzaktan eğitimle açılıyor

Okullar 31 Ağustos'ta uzaktan eğitimle açılıyor
12 Ağustos 2020 - 20:36 borsagundem.com

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "31 Ağustos 2020 tarihinde okulları uzaktan eğitimle açıyoruz" dedi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların 'aşamalı ve seyreltilmiş' şekilde 31 Ağustos'ta uzaktan eğitimle açılacağını duyururken, "21 Eylül'de Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda yüz yüze eğitimin başlamasına karar vermiş bulunuyoruz. Dileyen özel okullar 17 Ağustos'tan itibaren eğitim faaliyetlerine başlayabilecek" dedi.

Bilim Kurulu ile yapılan toplantı sonrası açıklama yapan Selçuk, bilim insanlarının tavsiyesi üzerine okulların 31 Ağustos'ta uzaktan eğitimle açılacağını, 21 Eylül itibariyle 'aşamalı ve seyreltilmiş' olarak yüz yüze eğitime geçileceğini açıkladı.

Selçuk, 'aşamalı ve seyreltilmiş' eğitimin kapsamına ilişkin konuşurken, "Belli sınıf düzeylerinin öncelikli olarak açılmasından, derslerin ve konuların seyreltilmesi, belirli konuların belirli noktalarının öncelikle işlenmesini kastediyoruz. Seyreltilme sonunda oluşacak açık uzaktan eğitimle, canlı eğitimle ve EBA TV vasıtasıyla düzeltilecek" şeklinde konuştu.

"Maske tedariği bakanlığımız tarafından sağlanacak"

Okullarda alınacak önlemlere de değinen Selçuk, hijyen kuralları için bir kılavuz yayınladıklarını ve okulların temizliği için personel alımlarına başladıklarını duyurdu. "Okulun ilk haftasında özel bir uyum programı ortaya koyacağız" diyen Selçuk, öğrencilerin okulların açıldığı ilk hafta bu programa uymak zorunda olacağını belirtti.

Okullarda maske kullanımına ilişkin de standartlar belirlendiğini belirten Selçuk, "Maske tedariği bakanlığımız tarafından sağlanacak. Okullarımızın uyması gereken hijyen standartları konusunda bir takım kılavuzlar hazırlamıştık. Denetleme için 2 bin denetmenimiz sahalardalar" ifadesini kullandı.

Selçuk'un açıklamalarından satır başları şöyle:

"2020-2021 eğitim öğretim yılına nasıl başlayacağımıza ilişkin kararlarımızı olgunlaştırdık. Aşamalı ve seyreltilmiş bir modelle eğitim öğretim yılına başlıyoruz. Buna göre 31 Ağustos'ta okulları uzaktan eğitimle açıyoruz. 21 Eylül'de Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda yüz yüze eğitimin başlamasına karar vermiş bulunuyoruz. Dileyen özel okullar 17 Ağustos'tan itibaren eğitim faaliyetlerine başlayabilecek. Yüz yüze eğitim alamayan öğrenciler eğitimlerine uzaktan eğitim araçlarıyla devam edecekler. 

"Okullarla ilgili herkesin sağlık durumu takip altında olacak. Ailesinde ya da yakın çevresinde virüs tanısı konmuş kişiler tespit edilecek ve gerekli önlemler alıncaktır. Okullarda maske ve benzeri hususlardaki standartlar da belirlenmişti. Bu kılavuz çerçevesinde öğrenci, öğretmen ve velilerimiz için bir takım rehberler hazırladık. Bunların ne şekilde uygulanacağının ayrıntısını da devam ettireceğiz. Teneffüsler ve benzerlerinde neleri yapacakları konusunda da her şey bu kılavuzlarda yer alıyor. Maske tedariği bakanlığımız tarafından sağlanacak. Okullarımızın uyması gereken hijyen standartları konusunda bir takım kılavuzlar hazırlamıştık. Denetleme için 2 bin denetmenimiz sahalardalar. 

"Okulun ilk haftasında özel bir uyum programı ortaya koyacağız. Öğretmenlerle ilgili daha önce bir çalışmamız olacak, çocuklarımız için bir hafta boyunca uyum çalışması devam edecek. Okullarımızın temizliği için personel alımımız devam ediyor. Okullarla ilgili ihtiyaç kalemleri tek tek çıkarılmış, nelere ihtiyaç olduğu somut olarak ortaya konulmuştur. Buna uygun şekilde okullarımıza mali destek vermek ve diğer teknik destekleri sağlamak için de gereken planlamaları yaptık. İl müdürlerimizle bir toplantımız var. Kısa zaman içerisinde öncelikli okullarımızdan başlamak üzere bu destekler ulaştırılacak. Bakanlık bürokratlarımız risk analizlerine katılıp o illerdeki çalışmaları takip etme imkanı bulacaklar. Bilim Kurulu'nu bilgilendirmeyi ve önümüzdeki yol haritasını ortaya koymayı planlıyoruz.

"Çocuklarımız ve öğretmenlerimizin 31 Ağustos'ta başlayacak eğitim öğretim yılını şimdiden kutluyorum. Toplumun her bir bireyini salgınla mücadele kapsamında sorumluluk almaya davet ediyorum.

"Yüz yüze eğitimin hangi yaş gruplarında başlayacağına bilim insanlarımızla karar verip ayrıntılarını paylaşacağız.

"Sınava giren öğrencilerimizle ilgili olarak müfredat içeriği ve onlara yönelik olarak yapılacak destek çalışmaları konusunda planlamalar yapılıyor.

"Biz aşamalı ve seyreltilmiş derken aslında belli sınıf düzeylerinin öncelikli olarak açılmasından, derslerin ve konuların seyreltilmesi, belirli konuların belirli noktalarının öncelikle işlenmesini kastediyoruz. Seyreltilme sonunda oluşacak açık uzaktan eğitimle, canlı eğitimle ve EBA TV vasıtasıyla düzeltilecek."

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı:

- 31 Ağustos Uzaktan eğitim başlangıcı.

- 21 Eylül Bilim Kurulu'nun tavsiyelerine uygun, aşamalı ve seyreltilmiş sınıflar ile yüz yüze eğitim başlangıcı.
- Eğitimin bütün paydaşları (servis, yardım personeli vb.) HES kodları marifetiyle sürekli kontrol altında olacak.

- Teneffüs vb her şeyin ayrıntısı daha sonra açıklanacak.

- Maske konusunda Bakanlık desteği olacak

- Her konu için detaylandırılmış kılavuzlar dağıtılacak ve 2000 denetçi ile denetlenecek. (Kılavuzlar öğretmen, öğrenci, veli ve okul için ayrı ayrı)

- Kovid-19 konusunda da bir haftalık uyum programı yapılacak.

- Yardım personeli sayısı artırılacak. Okullar mali ve teknik anlamda desteklenecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (25)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tanzimli Hıyar Satıcısı13 Ağustos 2020 09:34

    Özel okullar paraları tahsil etsin diye önce açarlar.Tahsilat garantiye alındımı kaparlar.

  • türkoğlutürk13 Ağustos 2020 09:15

    dün eba tvden ders dinleyim dedim,utandım.inanın 1960 larda yayınlanan ilkokul dersleri çok daha sürükleyici dramalardan oluşuyordu.milli eğitim bakanını sevenlere ithafen yazdım.

  • Pala13 Ağustos 2020 06:41

    Ev araba satılsın diye vergi indiren, düşük faizli kredi dağıtan hükümet, çocuklar online eğitim alabilsin diye bilgisayar internet için en ufak bir yardımı bile çok gördü

  • Berber Bekri13 Ağustos 2020 05:48

    Yazı çok uzun o kadar okusak berber olmazdık OLAY ŞU; okullar açılıyormuş gibi yapılıp : özel okul ücretleri Servis ücretleri Yurt pansiyon ücretleri Ödendiğinden emin olunduktan sonra sanal alemde devamke

  • Damat ferit13 Ağustos 2020 09:35

    Millet, bu akp nin ciğerinin kaç para ettiğini(etmediğini) iyi çözmüş.

  • Metin13 Ağustos 2020 00:22

    Öyle hızlı ve aktiflerdirki. Ancak gün boyu okulda kaldığınız zaman anlarsınız. Neyin ne olduğunu. Çocukların dikkat etmesi mümkün değil. Belirli yaştakiler evet eder. Ancak bir beşinci sınıf öğrencisine bunu anlatamazsınız. Her neyse fazla yazarak moralimi bozmayayım. Ben bir öğretmen olarak hayatım boyunca hakaret alacak hiç bir şey yapmadım. Üstüme neden mi alındım. Çünkü insanlara yanlış algı enpoze ediyorsunuz. Öğretmenlik mesleğimize hakaret ediyorsunuz.

  • Metin13 Ağustos 2020 00:19

    Hayatım boyunca bir öğrencinin en küçük dahi kırılmasını üzülmesini istemedim. Neden mi öğretmen olmayı sevdiğim için. Bu pandemi boyunca kim tatil yaptı kim yapmadı bilinmez. Kim kurallara uyuyor kim uymuyor bilinmez. Ama çevremde gördüğümü söylüyeyim. Çevremde maske takan kişileri sadece marketlerde görüyorum. Birazda orta ölçekli marketlerde, market ve resmi dairelerde. Onun haricindeki yerlerde görmek mümkün değil. Özetle siz büyükler maske takmayarak çocuklarınıza bir güzel örnek oldunuz. Okul full başladığında ne olacak. Sizler şöylemi düşünüyorsunuz. Öğrenciler sessiz sessiz sınıflar giriyor yerlerine oturuyor sonrada akıllı akıllı kitaplarını açıp öğretmenlerini bekliyor Hatta zil çaldığında bahçede üç beş arkadaş uslu uslu bir araya gelip sohbet mi ediyor zannediyorsunuz? Eğer böyle düşünüyorsanız çocukları tanımıyorsunuz. Çocuklar fişek gibidir :)

  • Metin13 Ağustos 2020 00:14

    Ve bu pandemi boyunca öğrencilerimden aldığım şikayetlere bakın ? Öğretmenim annem telefonunu bana vermiyor. Babam eve geç geliyor, ödevlere ulaşamıyorum. Öğretmenim ablamdan bana sıra kalmıyor. Bende mecburen televizyondan seyrediyorum. Öğretmenim bilgisayarım bozuldu bizimkiler bilgissayarı yaptırmıyor, Öğretmenim ailem bana internet kullanmama izin vermiyor (Beşinci sınıf öğrencisi) Bunun gibi yüzlerce yazabilirim. Biz öğretmenler okulumuzda her yıl fakir öğrencilerimiz aman eksikleri kalmasın diye yardım eden, gerektiğinde okul aile birliği ile birlikte mücadele eden kişileriz. Bazı zaman olur evde eziyet gören çocuğa derman olmaya çalışır, yeri gelir dışlanan öğrenciye arkadaş olup mutlu olması için mücadele ederiz. Demek yatıyoruz öyle mi. Tamam yatıyor olalım, hatta maaşımızı bile kesin. Şunu özellikle söylüyorum. Size rağmen, içinizdeki kötülüklere rağmen biz çocuklarımıza en güzel eğitimi vermeye devam edeceğiz.

  • Metin13 Ağustos 2020 00:09

     Burda en büyük sorumsuz siz velilersiniz. Öğrencinize internet ve diğer konularda yardımcı olmanız gerekirdi. Benim 35 kişilik sınıfımda sadece 15 kişinin velisi ilgilendi. Diğerleri ise eba tv den seyrediyor deyip kestirip attı. Resmen yalvardım. Okulumuz online eğitim veriyor. En ince ayrıntısına kadar anlatıyoruz dedik ama interneti kullanmadılar. Soruyorum siz velilere biz hala yatan kişilermiyiz. Ve bu yaz tatilinde harıl harıl öğrencilerimizle ilgilendik. Hatta onlara online kurslar bile açtık. Katılan kaç kişi parmakların sayısını geçmiyor. Ve bu okul özel değil devlet okulu. Utanın söylediklerinizden.

  • Metin13 Ağustos 2020 00:09

    Burada yazılanları görünce utanç duyuyorum. Bir öğretmen olarak bu hakaretleri duyacak ne yaptık acaba. Biz öğretmenler sadece gündüz değil gece gündüz çocuklarımızın ilgilendik. Onları psikolojik sorunları ile resmen çırpındık. Burada soruyu bize değil kendinize sorun veli olarak. Çocuklara whatsap hattından her gün öğretmenlerimize istedikleri anlamadıkları konuları sordular cevaplandırdık, canlı derslerle defalarca konuları tekrar tekrar işledik, Konuları yazılı hale getirip eba ya yükledik. Kendi öğrencilerimiz istedikleri an grip tekrar etsin diye, AYrıca interneti olmayanlar için eba tv yardımcı oldu. Orada anlamadıkları soruları tekrar öğretmenlerine sordular yine anlattık.

  • Berber Bekri13 Ağustos 2020 05:52

    Yazık senin okuttugun öğrenciye dersler 40 dk.sen hiçbir derste konuya başlayamadan zil çalar insan okuyacak bunları özet diye bişey duydun mu hiç...

  • Eğitimci12 Ağustos 2020 23:43

    Ben bilim kurulu adı altında orada bulunan 2-3 tane yaşı 65-70 olan profesörün aldığı kararı kendimce son derce yanliş buluyorum.Evhamla ne ülke yönetilir nede hayat hayat olur.O kadar tedbir aldınız ne oldu? Vaka sayısını düşürebildiniz mi? Hayır.Ya 21 Eylül e kadar düşmez tam tersine vaka sayıları artarsa bu ülkenin kaybettiği zamana ve geleceğe yazık değil mi? O zaman da mı okulları yine 1 ay erteleyip tatil edeceksiniz?

  • Frodo12 Ağustos 2020 23:01

    21 Eylül itibariyle grip sezonu da başlıyor bu sefer de yine ertlenir bu gidişle ancak seneye 2021 Haziranda açılır 2 hafta sonra kapanır. Allah belanızı versin böyle devlet mi yönetilir beceriksizler.

  • Mustafa Tunç12 Ağustos 2020 22:55

    Rusya aşıda öğretmen ve doktorlara öncelik verecek. Yani eğitimi ve sağlığı önemsiyor. Öğretmene saygısı olmayan anasına babasına da saygısı olmaz. Çünkü anne baba öğretmen çocuğun kendisinden daha iyi olmasını ister

  • Öğretmen12 Ağustos 2020 22:25

    Okullar açılmasın diyen öğretmenler, fırınlar 2 gün kapalı kalınca kapıları tekmeledi.

  • Yorumcu12 Ağustos 2020 22:18

    Ülke tam istenildiği gibi oldu. Sahiller açık ve dolu. Oteller/havuzlar açık ve dolu. Gece kulüpleri açık ve adım atılcak yer yok. AVM ler açık. Düğün salonları sarmal dolaş danslar devam. OKUL? Okullar kapalı/uzaktan! Bu gidişle okullar hiç açılmayacak bari yatarak maaş alan öğretmenlerin maaşlarını kesin!

  • Gerçekçi olmak12 Ağustos 2020 21:46

    Bakiyorum Bütün öğretmenler için cok doğru bir karar olmuş madem okullar açılmayacak maaşlarında kesin bakalim bu defada açılmamasını istiyeceklermi düğünlerde iç içe tatillerde iç içe sokakta iç içe ama okula gelince kapalı kalması çok doğru bir karar olmuş diyorlar bu çok doğru bir karar olmuş diyenler alınan tedbirlere uyuyorlarmi acaba çok merak ediyorum.cocuklar okulda daha güvenli nede olsa her gün ateşleri ölçülecek hijyen kurallarına uyulacak önlemler alınacak evde ve sokakta bu kadar güvende degiler burda anne babaya laf edenler önce bir anne baba olmayı denesinler burda bir çok veli kendi çocuklarının geleceği için endişe edip okulların acilmasini istiyorlar biliyorlar ki hiç bir şey yüz yüze eğitiminin yerini tutmaz

  • Ali bey12 Ağustos 2020 23:11

    Seni şarj ederim bak çocuk . Az ötede oyna

  • Diken12 Ağustos 2020 21:38

    Şu ogretmenlerle ilgili embesil embesil yorum yapanlar ulen sanki bu kararı öğretmenler mi alıyor zannediyorsunuz

  • anti ekonomist12 Ağustos 2020 21:25

    senin çocuğun okula gitmicek anladık bunun ekonomiyle ne alakası var anlaşılan borsada paran pul olmuş milletin çoluk cocuğundan çıkarıyorsun. aşı 2021 anca yetişecek 3 faz denemeden adam bulduk diyor yanı grip aşısının içine biraz kimyon karabiber zencefil katmış aşıyı bulduk diyor. sayın putin

  • Edsun12 Ağustos 2020 21:22

    Online eğitim öğretmenlerin daha fazla yatmasına yol açar. Öğretmenler bu yıl çok yattı özellikle pandemi döneminde 3 ay yattılar ve 3 ay da yaz tatilinde yattılar ve 1 ay da bu şekilde yatacaklar. Yani bu yıl 7 ay yatarak öğretmenler maaş alacak bir kere Cumhurbaşkanına bile haksızlık bu. Bu karardan dönülmesi gerekir.

  • Psiko12 Ağustos 2020 21:17

    Öğretmenler varile döndü.

  • Eğitim haktır12 Ağustos 2020 21:10

    Biri bakana söylese iki yada fazla çocuğu olup evde tek bilgisayar yada televizyonu olan kişiler nasıl online eğitim alacak bakan bunuda açıklasın.

  • Neden 21 eylül.12 Ağustos 2020 21:02

    Hiç açmasaydınız bu ne ya geçen sene çocuğum eba ile hiç bir şey öğrenemedi 30 dakikalık bir program.soru sormak yok anlat ve geç ister anlasin ister anlamasın her yerde çocuklar iç içe okula gelince yine eba kardeşim önlemini alırsın okulunu acarsın bu çocukların geleceği önemli hiç bir şey yüz yüze eğitimin yerini tutmaz yeter artık ben bir veli olarak çocuğumun okula gitmesini istiyorum.ya bu hastalık bitmezse onuda düşündünüzmü 21 eylül olunca ne oluyor artık bu nalet hastalıkla yaşamayı öğrenmeliyiz tedbirlerimizi alarak yeni kurallar belirlemeliyiz bu kadar

  • ekonomist/stratejist12 Ağustos 2020 20:57

    Çok yanlış bir karar. Normalleşme adımlarının atıldığı, turistlerin geldiği, ekonomi çarklarının döndürüldüğü böylesi bir dönemde ekonomiyle terse düşen bir adım olmuş. Okulların 21 Eylül'de seyreltilmiş yüz yüze açılması cesur bir adım değil ekonomiyle uyumlu hiç değil.. Okulların tam zamanında açılması gerekirdi ekonomi çarklarının yerli yerinde devamı için önemliydi. Öyleyse fabrikalar, turizm, ticaret dursun ve spor kulüpleri de faaliyetini durdursun. Böyle saçma bir karar olamaz. Bir kere aşı da bulundu devletler aşı savaşını başlattığı dönemde böyle korkakça adım ekonomiyle hiçbir şekilde bağdaşmıyor.