E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiOECD'den Türkiye ekonomisi için yavaşlama sinyalleri---

OECD'den Türkiye ekonomisi için yavaşlama sinyalleri

OECD'den Türkiye ekonomisi için yavaşlama sinyalleri
01 Kasım 2022 - 20:58 borsagundem.com

OECD'nin haftalık büyüme göstergesinde Türkiye ekonomisine yönelik yavaşlama sinyalleri izleniyor.

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü'nün (OECD) gerçek zamanlı büyümeyi ölçmek için uygulamaya aldığı yüksek frekanslı verilere dayanan haftalık göstergesi Türkiye ekonomisi için yavaşlama sinyalleri veriyor.

16 Ekim haftası itibariyle ilgili gösterge 1,91 olarak ölçüldü. Çeyreklik performansa işaret edebilmesi için 13 haftalık ortalamaya bakıldığında ise verinin 3,51 ile 2021 Mart ayından bu yana en düşük seviyeye indiği izlendi.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kenan sünerr01 Kasım 2022 22:06

    Neyi bildiler de bunu da bilecekler

  • Mucise Reis : )01 Kasım 2022 21:08

    Ne olacaktı ? 1  tane seka, pancar fabrıkarı, sümerbank, tütün,fındık, pamuk, vb ithal edilen bir ürün için dev üretim hattı kuruldu mu ? ithal alınan bir malzememin yerli üretim ağır sanayisi kuruldu mu  ? hepsi kapandı ve ülke cari acık rekoru swap -75 milyar usd oldu. Yanlış yönetimden dolayı. var olan sabit fabrikalarda kredi alıp rüetiyor ama büyüme oluyor dneıyor.. Yahu yeni devlet kitleri oyuna girmeden bir halt olmaz. togg tamam olsun ama içindekiürünler hep ithal, yerli üretime geçmeli o yedek parçalar ki ithalat azalsın iç üretim olsun. toog için gösterilen kararlılık neden kağıt fabrıkası için gösterılmıyo ?