E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemOdun altından daha değerli---

Odun altından daha değerli

Odun altından daha değerli
15 Ekim 2022 - 11:23 borsagundem.com

Enerji krizinden en çok etkilenen ülkelerden biri olan Almanya'da insanlar ısınma ihtiyacı için yakacak oduna hücum edince fiyatlar bir anda fırladı. Odunun tonu geçen yıla göre yaklaşık 3 kat arttı

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşın Almanya'da enerji krizine neden olması, kış kapıyı çaldığında alternatif ısınma kaynağı olan odun fiyatlarında patlamaya yol açtı. Daha geçen yıl tonu 184 euro olan yakacak odun fiyatı, yapı marketlerde 518 euroya ulaştı. 21 Aralık 2021 günü yarım altının 181 euroya tekâbül eden fiyatı ise bugün 178 euro ve üç Euro değer kaybetti. Odunda 1 yılda değer kazancı yüzde 181 oldu.

DOLANDIRICILIK ARTTI

Hal böyle olunca, odun üzerinden de dolandırıcılık türedi. Sahtekârlar, çakma internet sayfaları hazırlayıp, odunu çok ucuz fiyata göstererek vatandaşları dolandırmaya başladı. Ülkenin güneyinde bulunan Allgaeu bölgesine bakan Schwaben Süd/West Emniyet Müdürlüğü, vatandaşları söz konusu dolandırıcılığa karşı uyardı. Dolandırıcıların sayfalarda, 'Uygun fiyata satın alın' veya 'Ormandan yeni kesilmiş en iyi yakacak odun' diye reklam yaptığı belirtildi.

ÖDEME VAR ODUN YOK!

Polis, söz konusu dolandırıcılığın genelde yurtdışından yapıldığını, bu yüzden çaresiz kaldıklarını ifade etti. Özellikle holzundheizung.com veya natnaturaholzproduktehandels.com gibi sahte internet sitelerine karşı uyarıda bulunan polis, "Para gidiyor ama odun gelmiyor" dedi. Polis ayrıca, 24 saatte teslimatın da şüphe uyandırması gerektiğine dikkat çekti, "Şu anda bekleme süresi iki ila üç hafta arasında" açıklaması yaptı. (YeniŞafak)

"Avrupa'nın enerji krizi ile başa çıkmak için elinde yeterli fonu var"

Almanya Başbakanı Olaf Scholz'dan 'enerji fiyatları' açıklaması

Avrupa’da enerji alarmı: En çok hangi ülkeleri etkiler?

Gazın merkezi Trakya olacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Baran16 Ekim 2022 12:00

    Bizde ne odunlar var yak yak bitmez.  6,5 masa odunları mesela!  Güya bunları birileri bu odunları İç işleri bakanlığına getirirp polisimize ayar verecekmiş.  Alçaklar niyetilerini de gizlemiyor artık.  Anayasa mahkemesi ne bekliyor bu mallar için?   Açıkça ihanet ve alçaklık peşindeler.

  • hoca16 Ekim 2022 09:43

    Alman kardeşlerimiz için ben de çok üzülüyorum. sanırım Alman hazinesi bu sene bütçe fazlası vermeyi bırakır, fakir fukaraya fatura desteği yapar. keşke türkiyenin de bütçe açığı bu kadar büyük olmasaydı da fatura desteği verilebilseydi

  • E.g.15 Ekim 2022 17:46

    ÜLKEMİZDE DE ODUN FİYAT ARTIŞLARINA NEDEN OLACAĞINDAN BÖYLE HABERLER YAZILMAMALI FİYATLARI DÜŞEN ÜRÜNLERİN HABERLERİ YAZILMALI

  • BİRİSİ15 Ekim 2022 13:32

    Peki bu ülkedeki doğalgaz fiyatları yüzünden ısınamayanları da haber yapacak mısınız? Almanyanın milli geliri bizden fazla, sonuçta onlara bir şey olmaz. Verirler parayı alırlar lpg yi, petrolü. Haberleriniz bu ülkede yaşananlarla ilgili olsun. Sonuçta bu ülkenin haber kanalısınız. Tabi amacınız siyaset yapmak olduğu için bu ülkedeki olumsuzlukları yazamazsınız. Enflasyondan, hayat pahalılığından, yolsuzluklardan, adaletsizliklerden haber yapmanız lazım.

  • Baran15 Ekim 2022 19:22

    Peki sen bu ülkede yaşamayı hak ettiğini düşübüyor musun?  Olumsuzlukların  düzelmesi ancak toplumsal birlik ve irade ile mümkün olur!  Sağa sola savrulup saçma sapan ideolojilerin sonu gelmez zırvalarına basamak taşı olursan hala seni birilerinin kullandığını anlamayacak kadar zavallısın demektir. Göz göre göre ülkesini savaşa sürükleyen bir Zelenski Ukrayan, Suriye, Irak, Mısır Filistin  sana ne ifade ediyor?  Avrupalı çok mu medeni her türlü pisliğin sahnelenmesine rağmen bu kadar hastalıklı bir özenti ile her şeyin orada düzgün ve doğru olduğuna seni akıl fukaralarını nasıl inandırmaktalar? 

  • Murat15 Ekim 2022 16:50

    Milli gelir herkesin cebinde mı zannediyorsun sen....o ortalama rakam... Almanya üzerinden 18 ay geçen selzedelere yardım yapmadı.... sigorta yaptırsaydın der geçer gâvur acımaz

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA15 Ekim 2022 12:07

    Sizler kendinizi düşünün devletimize ALLAH zeval vermesin iyi kötü fakirine de destek olmaktadır.Bunlarda bir kaç kişi halklarınıda sömürüp durmaktadırlar.