E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemObama 24 Nisan'da ne diyecek---

Obama 24 Nisan'da ne diyecek

Obama 24 Nisan'da ne diyecek
23 Nisan 2015 - 03:28 borsagundem.com

Beyaz Saray Sözcüsü Schultz, "Başkan'ın 100. yıl dönümün tarihi önemine işaret eden bir açıklama yapmasını bekleyebiliriz" dedi

Beyaz Saray Sözcüsü Eric Schultz, ABD Başkanı Barack Obama'nın 24 Nisan'da yapacağı açıklamayla ilgili olarak, "Başkan'ın, (1915 olayları) 100. yıl dönümün tarihi önemine işaret eden bir açıklama yapmasını bekleyebiliriz. Bu günü (24 Nisan), tüm tarafların çıkarına olduğuna inandığımız, gerçeklerin tam, samimi ve adil kabulüne çağrı ve şimdiki zulümleri önleme çabalarına ivme kazandırma noktasında 1915'teki dehşetlere dikkat çekmek için kullanacağız" dedi.

Schultz, ABD Başkanlık uçağı Air Force One'da düzenlediği basın brifinginde, bir gazetecinin, Obama'nın başkan adayıyken, başkan olduğu takdirde 1915 olaylarına dair Ermeni iddialarını tanıyacağı sözü verdiğini hatırlatarak, "Başkan'ın bu sözünden niçin geri adım attığı" şeklindeki sorusunu yanıtladı.

Obama ve diğer üst düzey yönetim yetkililerinin, "Osmanlı İmparatorluğu'nun son günlerinde 1,5 milyon Ermeni'nin katledildiği ya da ölüme yürümeye zorlandığı tarihsel gerçeğini defalarca kabul ettiğini" belirten Schultz, "Geçen yıllarda da söylediğimiz gibi, gerçeklerin tam, samimi ve adil kabulü, Türkiye, Ermenistan ve ABD dahil hepimizin çıkarına" dedi.

Schultz bir başka soru üzerine, "Türkiye'nin, 1915'in gerçeklerinin samimi biçimde kabulü ve günümüz Ermenistanı ile yapıcı bir ilişki geliştirme noktasında önemli bir rol oynadığını düşünüyoruz. Onları bunu yapmaya teşvik etmeye devam edeceğiz. Türkiye ayrıca, bugün hem Irak hem Suriye'de meydana gelen korkunç zulümlere karşı koymada da kritik bir rol oynuyor. Dolayısıyla bu ortaklığı nasıl güçlendirebileceğimiz hakkında spesifik diyaloglar yürütmeyi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Sözcü Schultz, şunları kaydetti:

"(Obama'nın 24 Nisan açıklamasında) Bu yıl farklı dil duymayı bekleyenlerin olduğunu biliyoruz ve hem geçmişin kabul edilmesi hem de günümüzde bu bölgesel ortaklarla birlikte çalışma yeteneğimiz açısından geçen yıllarda takındığımız yaklaşımın doğru olduğuna inansak da, onların bakış açısını da anlıyoruz.

Başkan'ın, (1915 olayları) 100. yıl dönümün tarihi önemine işaret eden bir açıklama yapacağını bekleyebiliriz. Bu günü (24 Nisan), tüm tarafların çıkarına olduğuna inandığımız, gerçeklerin tam, samimi ve adil kabulüne çağrı ve şimdiki zulümleri önleme çabalarına ivme kazandırma noktasında 1915'teki dehşetlere dikkat çekmek için kullanacağız."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)